Consortium realiseert eerste data call via commercieel 5G-platform

Een consortium van netwerkleverancier Ericsson, de Australische operator Telstra en chipsetfabrikant Intel hebben tijdens een test het eerste mobiele op data gebaseerde call gerealiseerd via een 5G-netwerk.

Volgens de deelnemende partijen is met het succesvol uitvoeren van deze test communicatie via de nieuwste mobiele standaard 5G uit het laboratorium gehaald en voor het eerst echt commercieel getest. De data call werd uitgevoerd binnen het 3,5 GHz-spectrum, waarvoor inmiddels al een officiële standaard voor 5G bestaat. Door de samenwerking tussen de verschillende bedrijven kon nu worden aangetoond dat het uitvoeren van datagesprekken ook binnen een commercieel ingerichte opstelling kunnen worden uitgevoerd.

Commerciële uitrol op stoom

Eerder deze maand werd in het Ericsson Lab in Stockholm door Ericsson en Intel samen met Telstra en andere 5G-serviceproviders al aangetoond dat een data call via 5G mogelijk is in een laboratoriumomgeving. “We zijn op weg naar de commerciële 5G werkelijkheid”, zegt executive vice president en Head of Networks Fredrik Jejdling van netwerkleverancier Ericsson “Het bereiken van de eerste commerciële data call met onze partners Telstra en Intel laat de vooruitgang zien die we hebben geboekt van het testen van de technologie in een laboratorium naar een 5G commerciële netwerkomgeving.”

Bron: Ericsson