Smartphonefabrikant HTC ontwikkelt toestel met blockchain-technologie

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC ontwikkelt de eerste smartphone ter wereld die voorzien is van blockchain-technologie. De HTC Exodus moet in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Met het faciliteren van blockchain voor mobiele telefoons wil de smartphonefabrikant, naar eigen zeggen het ecosysteem van blockchain verder uitbreiden. Volgens HTC zijn steeds meer mensen in het huidige zich snel ontwikkelende digitale tijdperk erg bewust van hun data. Door nu smartphones van blockchain te voorzien, worden eindgebruikers nu zelf eigenaar van hun digitale identiteit. Mobiele toestellen zijn, aldus de fabrikant, de ideale startpunt voor eindgebruikers voor het terugwinnen van hun digitale identiteit. Smartphones zijn platforms waar al hun gegevens vaak samenkomen en daardoor de meest persoonlijke devices. Door nu blockchain op deze devices toe te voegen, komen er steeds meer mogelijkheden om het internet te decentraliseren en opnieuw vorm te geven, aldus HTC.

Samenwerking

HTC ExodusBinnen het HTC Exodus-project werkt de smartphonefabrikant samen met distributeur Animoca van Cryptokitties. Cryptokitties zet blockchain in voor het leveren mobiele games op basis van de cryptotechnologie. De technologie van de gamingspecialist zal niet alleen voor de HTC Exodus worden toepast, maar ook voor andere toestellen van HTC, zoals de U12 Plus. De samenwerking met Cryptokitties wordt door de fabrikant ook gezien als het begin van een niet vervangbare, collectible marktplaats en crypto gaming-app store. Verder werkt het Taiwanese bedrijf ook samen met Bitmark, een op crypto-gebaseerde digitale eigendomsproject. “Met Exodus streeft HTC ernaar een algemene marktplaats voor blockchain-activa te zijn. We nodigen dan ook alle ontwikkelaars uit om via ons hun blockchain-game, collectible en NFT-concept te verspreiden. We geloven dat er een belangrijke verschuiving plaatsvindt en dat de focus teruggaat naar eigendom en waarde van content”, aldus Chief Crypto Officer Phil Chen van HTC in een commentaar. De pre-order voor de HTC Exodus start eveneens in het derde kwartaal van dit jaar.

Bron: HTC