Aandeelhouders Mitel akkoord met overname

De aandeelhouders van de Canadese zakelijke cloudtelefoniespecialist Mitel zijn definitief akkoord gegaan met de overname van het bedrijf door een groep investeerders onder leiding van Searchlight Capital Partners.

Tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering ging een ruime meerderheid, 97,5 procent, van de aandeelhouders akkoord met de eind april aangekondigde overname. De investeerders betalen de aandeelhouders 11,15 dollar per gewoon aandeel in contanten. Voor de aandeelhouders is dit een premie van 24 procent. In totaal is de waarde van de overname 2 miljard dollar. De overname moet in de komende maanden definitief worden.

Spannende stap

De overname door Searchlight Capital Partners maakt het voor Mitel mogelijk om, naar eigen zeggen, nog sneller de transitie naar de cloud te maken. In een commentaar stelde CEO Rich McBee van de cloudtelefoniespecialist dat de overname een ‘spannende volgende stap’ in de transformatie waar Mitel voor staat. “We willen voren komen als marktleider in de grootste markten ter wereld. Als privébedrijf en met de strategische en kapitaalsteun van de Searchlight-fondsen, hebben we meer flexibiliteit om de transitie in onze markt te beheren, onze strategie te versnellen en de volgende fase van succes voor onze klanten, partners en werknemers te realiseren.”

Bron: Mitel