Zetacom en Samsung gaan intensiever samenwerken

ICT-specialist Zetacom gaat intensiever samenwerken met Samsung op het gebied van mobiele beveiligingsoplossingen. Vooral gaat het hierbij om de KNOX-producten van de Zuid-Koreaanse leverancier.

De ICT-specialist uit Zoetermeer is onlangs door de Zuid-Koreaanse fabrikant gecertificeerd als Gold Partner voor het leveren van de gespecialiseerde zakelijke mobiele beveiligings- en uitroloplossingen uit het KNOX-portfolio. De certificering is, volgens Zetacom, een logisch gevolg van de overname van de zakelijke mobiele telefoniespecialist Creaforti dit jaar door Zetacom.

Samenwerking

Concreet betekent de samenwerking tussen beide partijen dat Zetacom zich nu sterk kan richten op de KNOX Manage-, KNOX Mobile Enrollment-, KNOX Configure- en E-FOTA-toepassingen van Samsung. Voor de klanten van de ICT-dienstverlener geeft de certificering allereerst de zekerheid bij het realiseren van oplossingen met producten en diensten van Samsung, dat dit op een goede manier gebeurt. “Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk zien wij regelmatig zaken misgaan omdat hier te gemakkelijk over wordt gedacht en niet met een Samsung-partner is gewerkt”, geeft key account manager B2B Mobile Sander Hoogenboezem van Samsung Nederland aan in een commentaar. “Dan hebben ze bijvoorbeeld buitenlandse toestellen gekregen en werken bepaalde functies of applicaties niet.”

Klantenvoordelen

Met de status van Gold partner heeft Zetacom voorrang bij levering vanuit Nederlandse producten, direct contact met specialisten van Samsung en snellere toegang tot nieuwe producten en kennis.“Vooral onze directe contacten met de verschillende afdelingen van Samsung zijn uniek en waardevol voor onze klanten”, aldus mobility consultant Bas Wernsen van Zetacom. De eerste projecten waarbij de ICT-dienstverlener uit Zoetermeer producten en diensten van Samsung als gecertificeerde partner benut, zijn al in gang gezet. Onder andere bij de Zorggroep Apeldoorn en omstreken en de Bibliotheek Zoetermeer.

Alle onderdelen leveren

Tot slot vindt Zetacom de nu uitgebreide samenwerking met Samsung belangrijk, omdat de dienstverlener het belangrijk vindt haar klanten alle onderdelen van een integrale communicatieoplossing te kunnen bieden. De netwerken en telefonieoplossingen, maar ook de devices en mobiele abonnementen van verschillende leveranciers en providers. “Door alleen met de beste merken samen te werken, kunnen wij iedere klant de meest passende totaaloplossing bieden”, zegt commercieel directeur Erik Rieken van Zetacom.

Bron: Zetacom