Surface Go van Microsoft binnenkort op Nederlandse markt

Microsoft heeft haar Surface-portfolio uitgebreid met een nieuwe versie, de Surface Go, en bijgaande randapparatuur. Het devices is uitstekend geschikt voor zakelijk gebruik, aldus de soft- en hardwaregigant, en komt volgende maand op de Nederlandse markt.

De nieuwste loot aan de Surface-stam is de kleinste en lichtste versie van het device  tot nu toe. Het device beschikt over een  Intel Pentium Gold-processor, een 10-inch display met hoge resolutie, een Windows Hello, pen- en touch-functionaliteit. Hierdoor is het vooral geschikt voor zakelijke eindgebruikers onderweg of op kantoor.

Randapparatuur

Surface GoIn combinatie met de Surface Go, brengt Microsoft ook de Surface Go Signature Type Cover met Windows Precision Trackpad  en de Surface Mobile Mouse op de markt. Het device draait standaard Windows 10 in S-mode en kan gratis worden geswitcht naar Windows 10 Home. Voor zakelijke eindgebruikers is het device beschikbaar met Windows 10 Professional.

Pre-order

Het nieuwste device ligt nog niet in de winkels, maar vanaf nu in pre-order te bestellen. Vanaf 24 augustus is het device definitief beschikbaar en gaat 449 euro kosten.

Bron: Microsoft