Refurbished-specialist reBuy wil uitbreiden op Nederlandse markt

reBuy, een Duits online platform voor de koop en verkoop van refurbished elektronica voor en door zowel bedrijven als consumenten, ziet Nederland als een uitstekende groeimarkt en gaat daarom haar activiteiten uitbreiden.

Nederland is voor de refurbished-markt één van de belangrijkste groeimarkten, zo constateert het Duitse gespecialiseerde online verkoop- en koopplatform. Sinds de softlanuch van ons land in juni 2017 presteert het platform al in het eerste jaar boven de verwachting. Het platform ziet Nederland daarom als een groeimarkt en rolt daarom een meerjarenplan uit.

Affiniteit met online kopen

Dat Nederland goed presteert, komt onder meer doordat Nederlanders veel vaker online kopen en eveneens positief staan tegen over de aanschaf van refurbished elektronica. “Nederlanders staan positief tegenover refurbished consumentenelektronica”, zegt CEO Torsten Schero van reBuy in een commentaar. “Daarnaast merken we dat ze gemakkelijker online aankopen doen dan bijvoorbeeld Duitsers of Fransen. Ook lijkt het duurzame karakter van refurbished producten een belangrijke rol te spelen voor Nederlanders.”

Meerjarenplan

Met het meerjarenplan dat het online platform voor de verkoop en koop van refurbished elektronische producten nu gaat uitrollen in ons land, moet de Nederlandse markt voor refurbished elektronica verder worden opgeschud en moet het marktaandeel worden uitgebreid. “Wij willen het platform zijn dat wordt gezien als de plek waar gebruikte elektronica een nieuw leven krijgt. Natuurlijk hulpbronnen zijn eindig, daarom heeft reBuy zich als doel gesteld om hier op een duurzame wijze mee om te gaan”, aldus Schero.  Sinds de oprichting in 2009 heeft het Duitse reBuy ruim 5 miljoen mensen aan media en elektronica geholpen zoals een opgepoetste smartphone, laptop of tablet. Naast in  Duitsland en Nederland is het platform actief in Oostenrijk en Frankrijk en ziet het duidelijke verschillen in Europa.

Bron: reBuy