LifeSize is een uiterst flexibele cloudgebaseerde videoconferencingoplossing

Lifesize laat iedereen videobellen, waar hij ook is

Videoconferencing wint heel snel terrein. Het is efficiënt, spaart reiskosten en is bovenal goed voor het milieu, omdat er minder gereisd hoeft te worden. De bekende Amerikaanse leverancier Lifesize combineert op dit gebied de voordelen van videoconferencing met de flexibiliteit van de cloud. We spraken Stefan van Hoof de Country Manager Benelux bij Lifesize over de interessante elementen van deze oplossing.

Alvorens alle aspecten van het product te belichten is het relevant de achtergrond te weten. Het in Austin (Texas) gevestigde bedrijf Lifesize is nu zo’n vijftiien jaar actief als fabrikant van videoconferencingsystemen. Het motto daarbij is mensen gebruiksvriendelijk via kwalitatief hoogstaande technologie met elkaar in verbinding te brengen. Hiervoor worden producten en diensten ontwikkeld en geleverd die een eenvoudig te gebruiken schaalbare audio-, video- en webconferencingervaring opleveren. Het systeem dat uiteindelijk samengesteld wordt, bestaat uit een hoogstaande, op cloudtechnologie gebouwde videoconferencingservice die aangevuld is met best-in-class en eenvoudig te gebruiken HD-camera’s en dito telefoons. Hiermee zijn alle participanten met elkaar te verbinden en wordt een goede kwaliteit van de teleconferencing geborgd. Dankzij het gebruik van cloudtechnologie veranderen ook de features snel en voor iedereen. Daarmee wordt puur videoconferencing een deeloplossing en krijgen ook functies zoals hipchat- integratie, streaming audio en video, Skype for Business-connectie en draadloos presenteren de gewenste ondersteuning. Zoals bij alle op cloud gebaseerde oplossingen: de eindgebruiker wordt alle onderhoud uit de hand genomen.

Wat maakt Lifesize bijzonder?

Lifesize is opvallend in zijn propositie van zowel videoservices in de cloud, als de integratie met zijn vergadersystemen. Hierdoor krijgt de klant een end-toend-oplossing en is niet afhankelijk van de samenstelling van meerdere fabrikanten. Omdat fabrikanten veel gestoken hebben in de standaardisatie (H.323/SIP), is samenwerking met andere oplossingen naadloos mogelijk. De ondersteuning voor WebRTC zit in het DNA van het systeem, maar ook Microsofts protocol dat Skype voor Business (onderdeel van Office 365) omvat, is geadopteerd. Systemen van Cisco en Polycom kunnen zeer ver geïntegreerd worden in Lifesize Cloud, inclusief firewall-ondersteuning en directory services.

Waarin onderscheidt Lifesize zich van andere producten? Stefan van Hoof: “Lifesize is bijzonder met zijn propositie van zowel videoservices in de cloud, als de integratie met zijn vergadersystemen en sinds kort ook draadloze presentatiemiddelen. Wij maken gebruik van een wereldwijd dekkend backbonenetwerk op basis van IBM Softlayer, wat voldoet aan de allerhoogste (GDPR) beveiligingstandaarden en de gebruikers volledig ontzorgt door automatische updates naar room-systemen, pc’s, Macs en smartphones.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het ChannelConnect VoIP Dossier 2018]

Lees het artikel hier in PDF