Blackberry en Samsung gaan samen zakelijke mobiele oplossingen ontwikkelen

 

BlackBerry gaat samen met Samsung geïntegreerde mobiele oplossingen ontwikkelen en op de markt brengen om de digitale transformatie en Enterprise-of-Things-initiatieven van zakelijke klanten te versnellen.

Volgens beide bedrijven richt de samenwerking zich vooral op het zakelijk inzetten van de combinatie tussen de mobiele devices van de Zuid-Koreaanse fabrikant en de endpoint-beveiliging- en beheertoepassingen van BlackBerry. Door beide toepassingen te combineren kunnen zakelijke eindgebruikers hun productiviteit verbeteren en wordt het eenvoudiger om nieuwe businessmodellen te implementeren, aldus de samenwerkende bedrijven. Een van de eerste uitkomsten van de samenwerking is dat gezamenlijke zakelijke klanten met Samsung-devices als mobiele telefoons, tablets, wearables en de DeX docking stations de mogelijkheid krijgen om alle apparaten op één scherm te beheren via het BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM)-platform.

Uitbreiding van eerder samenwerkingsverband

De nu aangekondigde samenwerking is een uitbreiding van het meerjarige partnerschap van de bedrijven dat eerder in 2014 was aangekondigd. Toen brachten BlackBerry en Samsung verschillende zakelijke mobiliteitsoplossingen op de markt gebaseerd op de Samsung Knox, BlackBerry UEM en BlackBerry SecuSUITE-platformen voor veilig endpoint-beheer en vertrouwelijke bedrijfscommunicatie. “Deze aankondiging onderstreept onze focus op grootschalige digitale transformatie-oplossingen die gebruikmaken van het volledige aanbod van Samsung”, aldus EVP of Global B2B Services Sean Kae van Samsung Electronics. “Met de uitbreiding van onze strategische samenwerking met BlackBerry, geloven we dat we in staat zijn om sneller nieuwe technologieën op de markt te brengen en samen de werkplek te transformeren.” Ook BlackBerry is positief over de verdergaande samenwerking. “Met de nieuwe mobiliteits- en hardware-oplossingen van Samsung zien we diverse kansen om deze te koppelen aan de beveiligingsoplossingen van de BlackBerry-softwareplatforms. Hiermee kunnen we inspelen op de marktbehoefte en de snel opkomende mogelijkheden van het Enterprise-of-Things”, aldus SVP of Strategic Partnerships Vito Giallorenzo van BlackBerry.

Bron: BlackBerry