VMware annonceert volgende generatie NFV-platform voor 5G en multi-cloud telco-netwerken

VMware heeft VMware vCloud NFV OpenStack Edition 3.0 aangekondigd, de volgende generatie van het succesvolle network functions virtualization platform (NFV) van het bedrijf speciaal voor communications service providers.

Met deze nieuwe versie van vCloud NFV OpenStack Edition, die tevens VMware Integrated OpenStack Carrier Edition 5.0 omvat, biedt VMware niet alleen baanbrekende verbeteringen op het gebied van netwerkprestaties maar ook nieuwe carrier-grade netwerkmogelijkheden en intent-gebaseerde service assurance om de inzet van software-defined, open standaard-gebaseerde 5G- en multi-cloud telco-netwerken te verbeteren.

VMware vCloud NFV levert een 5G-ready NFV-infrastructuurplatform (NFVI) met als doel de snelle uitrol van next-generation diensten met lage latency en hoge netwerkdoorvoer te ondersteunen. Daarnaast biedt het ondersteuning voor een in hoge mate gedistribueerde set van endpoints en devices. VMware vCloud NFV stelt CSP’s in staat een end-to-end software-gebaseerde netwerkarchitectuur de creëeren die consistente connectiviteit levert, evenals intrinsieke beveiliging van applicaties en virtuele netwerkfuncties, ongeacht waar deze zich bevinden; van de core tot de edge en onafhankelijk van de onderliggende fysieke infrastructuur of locatie.

De belangrijkste verbeteringen in de nieuwste versie van vCloud NFV OpenStack 3.0 zijn:
– Verbeterde NFV-prestaties: VMware vCloud NFV OpenStack ondersteunt VMware NSX-T Data Center, dat Data Plane Development Kit-gebaseerde (DPDK) technieken bevat die verbeterde data plane-netwerkprestaties leveren, de CPU-efficiëntie verbeteren en alle bestaande voordelen van VMware’s NFV-infrastructuur behoudt.
– Carrier-grade networking: VMware vCloud NFV OpenStack 3.0 levert dankzij NSX-T Data Center een reeks nieuwe networking-mogelijkheden speciaal voor carriers, en maakt de uitbreiding van VMware’s visie voor het Virtual Cloud Network mogelijk voor CSP’s. Het platform levert toegenomen netwerk-resiliency dankzij snelle link failure-detectie en bare-metal edge networking-ondersteuning met uitgebreid beveiligings-, prestatie- en policy-beheer.
– Intent-gebaseerde service assurance: VMware vCloud NFV OpenStack 3.0 introduceert een nieuw paradigma in NFV-operations met intent-gebaseerde assurance waardoor CSP’s operationele en business intents voor het netwerk kunnen definiëren en de prestaties continu kunnen verifiëren tegen de gedefinieerde intent in Day 0-, Day 1- en Day 2-operations. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer service onboarding en operations, capaciteitsplanning, voorspellen en reclamatie, geavanceerde issue-isolatie en herstel en dynamische prestatie-optimalisatie.

De VMware vCloud NFV 3.0-bundel is beschikbaar vanaf augustus 2018.

Meer informatie: www.vmware.com