Primera stapt in verkoop mobiele telefoons

Winkelketen Primera start, in samenwerking met een aantal andere partijen, met de verkoop van mobiele telefoons via haar winkelnetwerk. Daarnaast gaat het ook telefoonaccessoires verkopen.

De winkelketen gaat in samenwerking met partijen als KPN, Lebara, Alcatel en SWOOP vooral mobiele toestellen in het goedkopere segment, al dan niet in combinatie met prepaid-simkaarten of -abonnementen, verkopen. Naast de combinaties van KPN en Lebara en de toestellen van Alcatel, is het opvallend dat ook refurbished Apple iPhones van SWOOP worden aangeboden. Naast toestellen en prepaid-proposities gaat Primera eveneens diverse telefoonaccessoires verkopen. Hierbij gaat de winkelketen samenwerken met distributeur Tech Data.

Pilot-trajecten

De winkelketen ziet de telecommarkt als interessant gebied voor de uitbreiding van haar activiteiten. “In steeds meer steden ontstaan lokaal kansen, daar waar telecomspecialisten verdwijnen”, aldus assortimentsmanager Nathalie Jaske van Primera. “Dit biedt kansen om het Primera-assortiment verder uit te breiden en een bijdrage te leveren aan de functionele rol die wij met onze winkels in de buurt vervullen.” De verkoop van mobiele telefoons door de winkelketen start op vijf locaties. De winkelketen verwacht uiteindelijk bij alle winkels een invulling te kunnen geven aan het assortiment telecom. Hoe dit er exact uit komt te zien, zal afhangen van de resultaten van de pilots, de beschikbare ruimte in de winkels en de lokale marktsituatie.

Bron: Primera