BTG heeft haar jaarlijkse Awards uitgereikt

De belangenorganisatie voor grootverbruikers van telecom en ICT, BTG, heeft vorige week tijdens het BTG Business Event in Noordwijk haar BTG Awards voor 2018 uitgereikt.

De BTG Awards worden jaarlijks uitgereikt aan professionals in de telecom- en ICT-branche. Voorzitter Eric Reij van BTG gaf tijdens het evenement aan trots te zijn op de finalisten en uiteindelijke winnaars van de awards van 2018. “De BTG Award is voor ICT- en telecommanagers en young professionals die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op het gebied van innovatieve communicatietechnologie.”

Winnaars 2018

In de categorie Manager ICT/Telecom van het Jaar 2018 mocht Richard Kamman van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie de award voor 2018 in ontvangst nemen. Richard Kamman verdiende de award voor de bouw van een toekomstvast ICT-platform in het nieuw gebouwde centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De prijs voor Young ICT/Telecom Professional Award Gebruikers 2018 ging naar Tom van Kooten van ProRail. Tom van Kooten heeft bij ProRail een landelijk Linux-platform gerealiseerd voor bijsturing van de treindienstregeling. Opvallend was, aldus de jury, de agile mindset die hij in korte tijd heeft gerealiseerd binnen de organisatie. Tom heeft in dit project lef getoond, is de confrontatie aangegaan met de interne klanten en straalt innovatiekracht uit. Tot slot ging de Young ICT/Telecom Professional Award Leveranciers 2018 naar Ruben Delil van IamProgrez. Ruben Delil heeft volgens het juryrapport de uitdaging aangenomen om een bedrijf in zijn geheel om te vormen naar een SAAS-omgeving. De finalisten en winnaars van de BTG Awards 2018 worden toegevoegd aan het recent gelanceerde BTG-Register voor professionals in ICT en Telecom.

BTG-Register

Tijdens de bijeenkomst van BTG werd eveneens het BTG-Register gelanceerd. Dit register moet het niveau van deskundigheid van ICT- en telecom-professionals gaan vastleggen. In het BTG-Register kunnen professionals worden geregistreerd op het niveau van Executive, Senior-Manager, Manager of Young Professional. Eenmaal in het BTG-Register opgenomen, kunnen de ICT- en telecom-professionals hun kennis bijhouden en uitbouwen via de inhoudelijke BTG-bijeenkomsten. Met de lancering van dit register is het voor het eerst dat er voor het vakgebied van ICT & Telecom erkenning komt voor professionals op functie- en profielniveau.

Bron: BTG