RoutIT: MKB-ers optimaal bedienen met slimme bouwblokken

RoutIT is afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider op het gebied van telefonie- en internetdiensten voor het mkb. Om dit mogelijk te maken werkt het bedrijf samen met ruim 1500 partners. Dat aantal groeit nog steeds. “Samen met onze partners zijn we zo groot geworden. Dat is onze kracht.”

 

 

Innovatie is het sleutelwoord voor de Edese IT-dienstverlener. Het bedrijf, met 140 medewerkers, ontwikkelt diensten voor het midden- en kleinbedrijf. Verkoop, installatie, service en facturatie gebeurt altijd door partners. “De partner weet als geen ander wat er speelt bij de eindklant. Hij is daarom de cruciale schakel om dienstverlening op maat te bieden”, zegt productmanager Mobiel Sandra Schats.

Vast-mobielintegratie

HIP Recorder op de iPhone

De combinatie van vaste en mobiele telefonie is een sterke groeimotor. “We zijn 2012 begonnen met het aanbieden van mobiele abonnementen. Steeds meer klanten wilden op hun mobiele telefoon gebruikmaken van de telefooncentrale in de cloud. Voor onze partners is dat daarom een interessante markt.”

De verkoop van dit soort extra diensten is door RoutIT eenvoudig gemaakt. “Wij werken met bouwblokken. De partner inventariseert de wensen van een eindklant en kiest de gewenste bouwblokken. Hierdoor krijgt de klant een unieke oplossing, zonder dat er maatwerk nodig is.”

 

Het telefonieplatform voorziet ook in koppelingen met populaire CRM- en ERP-systemen. “De koppelingen zijn al gebouwd, het is een kwestie van aanvinken”, legt productmanager VoIP Jos Jacobs uit. Partners kunnen ook zelf koppelingen bouwen voor eigen diensten. “Maar in de praktijk kiezen de meeste partners voor het activeren van eerder gebouwde koppelingen. Daarvoor hebben we onze dienst HIPIN.”

Gebruiksvriendelijk

Om het instellen van vast-mobielintegratie zo makkelijk mogelijk te maken, heeft RoutIT de HIPPER+ app voor gebruikers ontwikkeld. “Daarmee regel je bijvoorbeeld met welk nummer de mobiele telefoon standaard uitbelt”, zegt Jacobs terwijl hij op zijn telefoon enthousiast toont hoe eenvoudig het werkt. “Ook kun je instellen of iemand je mobiele of vaste nummer te zien krijgt. Dat is handig om privé en zakelijk van elkaar te scheiden.”

Deze (en vele andere) mogelijkheden zijn niet alleen via de app, maar ook met behulp van een online portaal te regelen. “Door het zo eenvoudig mogelijk te maken zorgen we ervoor dat eindklanten veel zaken zelf kunnen aanpassen.

Instellen van vastmobielintegratie met de HIPPER+-app

Dat maakt het leven van eindklanten, maar ook onze partners makkelijker. Die laatste groep hoeft minder vaak relatief eenvoudige instellingen te wijzigen, omdat klanten het zelf kunnen”, vult Schats aan.

Onlangs voegde RoutIT ook ondersteuning voor Client Certificate Authentication toe. “Opnieuw iets waarmee het leven voor partners makkelijk wordt gemaakt”, zegt Jacobs. “Een telefoon wordt vooraf voorzien van een certificaat. De eindklant sluit het toestel zelf aan. Dankzij het certificaat is het apparaat meteen gebruiksklaar, zonder ingewikkelde instellingen of wachtwoorden.”

Meervoudig ISDN

Een actueel onderwerp onder eind- klanten en partners is de aangekondigde uitfasering van meervoudig ISDN. “Voor bedrijven is dat aanleiding om eens goed na te denken over wat ze willen met hun telefonie. Zo kunnen zij hun centrale via een box koppelen aan onze clouddienst. En sommige bedrijven besluiten om hun vaste telefoons helemaal de deur uit te doen en alleen nog mobiele telefoons te gebruiken, ook voor hun vaste telefoonnummers. Daarbij kiezen ze in veel gevallen voor hosted telefonie.”

Uitgebreide statistieken over het telefoonverkeer met HIP Reporter

Om bij de tijd te blijven, voegt RoutIT continu functies toe. Nieuw is de dienst HIP Recorder waarmee gesprekken worden opgenomen. Als de gebruiker (of beheerder) hiervoor kiest, blijven gesprekken bewaard voor een periode van bijvoorbeeld zeven jaar. “Vooral onder financiële instellingen was daar veel vraag naar. Zij moeten voldoen aan de MiFID II-wetgeving”, zegt Schats. “Maar ook andere bedrijven vinden dit interessant. Denk aan callcenters, advocaten of artsen. En voor elk bedrijf dat de kwaliteit van gesprekken wil kunnen evalueren.”

‘De klant krijgt een unieke oplossing, zonder dat er maatwerk nodig is’

Bij dit soort mogegelijkheden speelt een goede beveiliging natuurlijk een rol, erkent Jacobs. “Gesprekken mogen geen eigen leven gaan leiden. Het is voor de gebruiker dan ook niet mogelijk om een opname te downloaden. Je kunt het alleen streamen. Het is wel mogelijk om een link naar het gesprek door te sturen, maar ook die persoon kan het niet opslaan en alleen tijdelijk beluisteren. Wie gesprekken precies mag beluisteren is afhankelijk van de instellingen door de beheerder.”

Emoties analyseren

In de nabije toekomst wordt de dienst HIP Reporter geïntroduceerd. Daarmee krijgt een bedrijf de beschikking over uitgebreide statistieken over het telefoonverkeer. Denk aan hoe snel telefoontjes worden beantwoord, hoe vaak er wordt doorgeschakeld en hoe snel iemand de juiste persoon aan de lijn krijgt.

Komende periode worden de mogelijkheden van de dienst HIP Recorder verder uitgebreid. Schats: “We gaan dan emoties in gesprekken analyseren. We registreren of een gesprek als positief of negatief werd ervaren. Dit is bijvoorbeeld een waardevol hulpmiddel bij telefonische verkoop, waarbij na een telefoongesprek direct inzichtelijk is of een potentiële klant interesse heeft.”

Het aantal partners van RoutIT groeit nog altijd. Voor bedrijven met interesse gelden er geen speciale drempels. “Iedereen kan partner van RoutIT worden. We ondersteunen hen optimaal met behulp van trainingen en support. Een voorbeeld zijn de Hosted Telefonietraningen, waarbij we de partner helpen de dienst te verkopen. Daarnaast is er 24×7 support voor zakelijke klanten.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het ChannelConnect VoIP Dossier 2018]

Lees het artikel hier in PDF