Met Portland loop je als IT-dienstverlener voorop

Cees Quirijns, COO van Portland Europe

Softwaredistributeur Portland Europe, onlangs vanuit Zoetermeer neergestreken op het Oosterdokseiland in Amsterdam, voert een innovatief portfolio van software en services specifiek gericht op IT-dienstverleners of MSP’ers. Of het nu gaat om communicatie-, infrastructuur-, continuïteits- of productiviteitsoplossingen, in al deze categorieën biedt Portland een keuze uit diverse merken.

 

“In dit Telecom & VoIP Dossier wil ik graag drie van onze oplossingen in de schijnwerpers zetten: het VoIP-telefonieaanbod van FirmTel en Kerio, en de voor de juridische sector nog steeds noodzakelijke faxsoftware van GFI”, zegt Quirijns.

FirmTel PBX uit de cloud

“Het VoIP-telefonieplatform FirmTel wordt uitsluitend via IT-dienstverleners in de markt gezet, onderscheidt zich door eenvoudige installatie, schaalbaarheid, uitbreidbaarheid en robuustheid zonder dat er investeringen in een fysieke infrastructuur nodig zijn”, legt Quirijns uit. “Met FirmTel kan de reseller zijn zakelijke klanten ‘no-nonsense’ telecomoplossingen met een focus op mobiel werken aanbieden. De basis wordt gevormd door de telefooncentrale uit de cloud. Het platform kan worden uitgebreid met diverse upgrades, waarvan vast-mobielintegratie, FirmTel SENS, wel de belangrijkste is.

Met FirmTel SEN biedt een mkb-bedrijf zijn medewerkers een mobiel abonnement voor hun smartphone, desgewenst met diverse extra functionaliteiten. Behalve de gebruikelijke mogelijkheden zoals spraak, data of sms beschikken de gebruikers met SENS over dezelfde functies die zij gewend zijn van hun vaste toestel. Zoals doorverbinden en terugpakken met ruggenspraak, de vaste en mobiele beschikbaarheid van collega’s zien of meerdere privé- en zakelijke nummers op één simkaart – met verschillende belscenario’s. Aan de simkaartkant komen we binnenkort ook met een datapropositie voor IT-dienstverleners waarmee ze fail-over-services aan hun klanten kunnen aanbieden.”

Kerio on-premise PBX en GFI FaxMaker

Voor partijen die de PBX liever binnen het eigen lokale netwerk blijven beheren, biedt Portland de oplossingen van Kerio. Quirijns: “Kerio is recent overgenomen door GFI en kwam zo automatisch in ons portfolio. Daar zijn we blij mee, want we hadden tot op dat moment geen goed alternatief voor een on-premise PBX beschikbaar.”

Kerio Operator is een geavanceerde, intuïtieve VoIP PBX boordevol functionaliteiten die goed van pas komen in de moderne zakelijke omgeving. “Onderscheidend is de aandacht die Kerio geschonken heeft aan security zoals het buiten de deur houden van hackers, het voorkomen van misbruik en het zekerstellen van privacy.

Kerio’s moederbedrijf GFI is overi- gens ook geen onbekende in de telecomwereld. GFI levert bijvoorbeeld al sinds jaar en dag GFI FaxMaker, dat de papierstroom vervangt door elektronisch faxen. Faxberichten worden dan vanaf je (hosted) desktop verzonden en ontvangen. Naast de integratie met alle desktoppakketten zoals MS Word voorziet GFI FaxMaker ook in email2fax- en fax2email-functionaliteit.

Quirijns: “In bepaalde branches, zoals de advocatuur en logistieke wereld, is de fax nog ruimschoots in gebruik. Daarvoor kun je natuurlijk een aparte faxmachine gebruiken, maar veel gemakkelijker is het gebruik van een applicatie als GFI FaxMaker op je pc.”

Roadmap en MSP HypeCycle

Quirijns: “IT-dienstverleners kunnen bij Portland niet alleen terecht voor de innovatieve oplossingen van vandaag. Met de MSP HypeCycle, die we in samenwerking met Gartner hebben ontwikkeld, spotten wij uit een lijst van ruim 1700 trends voor de komende jaren de meest kansrijke innovaties zodat onze resellers daar tijdig op kunnen inspelen. Zo staat bij ons het aanbieden van UC-functionaliteiten en een koppeling met Skype for Business – onderdeel van Cloud UC (UCaaS) – op de roadmap. Wie zaken doet met Portland, loopt gegarandeerd voorop in de markt en plukt daar de vruchten van. Dat is zeker.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het ChannelConnect VoIP Dossier 2018]

Lees het artikel hier in PDF