Belcentrale: ISDN-vervanging hoeft niet duur te zijn

Kevin van de Lindt, sales manager bij Belcentrale

Eindklanten hebben de neiging om veranderingen tot het laatste moment uit te stellen, ook al worden die veranderingen juridisch of technisch afgedwongen. Hoeveel bedrijven kwamen er op 24 mei nog achter dat ze GDPR-compliant moesten worden? Hetzelfde lijkt nu te gelden voor ISDN, waarvan KPN heeft aangekondigd de stekker eruit te trekken, terwijl er nog honderdduizend zakelijke gebruikers op zitten.

 

Geef ze eens ongelijk, want het vervangen van de apparatuur die gebruikmaakt van ISDN-verbindingen kan al snel in de papieren lopen. Pinterminals, telefooncentrales, en alarmsystemen zijn in veel gevallen niet uitgerust om op een andere manier verbonden te worden. “De markt is in rep en roer”, zegt Kevin van de Lindt, sales manager bij Belcentrale, dan ook, vooral omdat het in veel gevallen om apparaten gaat die een lange levensduur hebben. “Telefonie is bovendien nog steeds geen oplossing waar mkb’ers veel tijd in willen steken.”

Daarom dat Belcentrale een analoge telefoonadapter (ATA) levert, met installatie op locatie. “Het is een digitale adapter. Je hebt één apparaat met één centrale die tussen internetmodem en ISDN-centrale wordt geplaatst. Hij vertaalt het signaal beide kanten op.” De eenmalige betaling is 200 tot 250 euro, zo zegt Van de Lindt.

Partners en ervaring

Sowieso, stelt Van de Lindt, minimaliseert Belcentrale de kosten zo veel mogelijk, ook ten opzichte van andere mkb VoIP-leveranciers. “Je hebt natuurlijk de eenmalige kosten voor installatie en toestellen. Maar wij garanderen een besparing van 15 procent. Je hoeft alleen je laatste nota’s in te laten zien.” Belcentrale werkt ook met grote leveranciers: Huawei en Cisco voor de modems, Gigaset en Cisco voor de toestellen. “Voor de alarmdienst hebben we apparatuur van Honeywell en Texacom, en we zijn een business partner van CCV.” Het bedrijf is ook wholesalepartner van KPN. “We hebben goede contracten liggen daar. Dus als KPN zoals recent de tarieven iets moet verhogen, dan moeten wij niet mee.”

‘Telefonie is geen oplossing waar mkb’ers veel tijd in willen steken’

Belcentrale heeft dan ook redelijk wat ervaring op de markt. Het bedrijf is al actief in hosted-telefonie sinds 2006. “We kennen de klappen van de zweep”, lacht Van de Lindt. “Het verschil tussen telefonie en ICT verwatert. Ze raken met elkaar vervlochten, en telefonie moet samengegaan met allerlei oplossingen. Maar in het mkb komen we koppelingen nog niet zo veel tegen. We kunnen op locatie dus zoveel mogelijk van onszelf leveren.” Er is dus ook maar één serviceloket.

ChannelConnect-BelCentrale-2018-logo-200x200Dat betekent volgens Van de Lindt ook dat Belcentrale op het gebied van sales de samenwerking aan kan gaan met zakenpartners. “We hebben nu ook een actie lopen”, zegt Van de Lindt. “We verloten een Audi A1 voor nieuwe klanten en klanten die verlengen, dit in samenwerking met Audi Center Rotterdam. Maar we hebben ook een model voor aanlevering van klanten door salespartners. We bieden 10 tot 15 procent feeback-omzet per maand, alleen voor het aanleveren dus.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het ChannelConnect VoIP Dossier 2018]

Lees het artikel hier in PDF