Sennheiser introduceert DECT headsets voor zakelijke markt

Audio- en headsetspecialist Sennheiser heeft onlangs de zakelijke  SDW 5000 Serie DECT headsets gelanceerd. De headsets moeten voor betere samenwerking zorgen en werken samen met meerdere devices en interfaces.

De SDW 5000-serie draadloze DECT-headsets is ontwikkeld om een probleemloze communicatie mogelijk te maken in moderne werkomgevingen en moet een professioneel communicatie- en samenwerkingscentrum vormen voor personen en apparaten en daarnaast aan de toekomstige behoeften van moderne kantoormedewerkers, premium contactcentermedewerkers en IT-afdelingen beantwoorden. Volgens de fabrikant genieten eindgebruikers van flexibele connectiviteit met meerdere apparaten, geweldig geluid in elke situatie en slimme, intuïtieve functies om de samenwerking in teams te verbeteren. Ook is de SDW 5000 Serie een goede zakelijk keuze en aantrekkelijk voor CEO’s en CIO’s met een toekomstbestendige oplossing die voldoet aan de hoge beveiligingsverwachtingen, naadloze interoperabiliteit en eenvoudige, krachtige mogelijkheden voor apparaatbeheer.

Technische details

SDW 5000De nu gelanceerde headsets zijn onder meer voorzien van super-wideband audio, een nieuwe geluidsstandaard voor headset-communicatie, die ongekend levensechte gesprekken biedt met een significant natuurlijker, rijker geluidsbeeld. Naast een kristalheldere gesprekskwaliteit helpt de Sennheiser SDW 5000 Serie met een geluidsonderdrukkingssysteem met twee microfoons achtergrondgeluid te elimineren en de communicatie storingsvrij te houden. De eigen-spraakdetector helpt subtielere afleidingen tussen spraaksegmenten te onderdrukken om de gesprekservaring verder te verbeteren. Bovendien zorgt de High Density Wideband-modus voor een premium geluidskwaliteit in rumoerige omgevingen waar meerdere headsets tegelijk gebruikt worden. De headset-combinatie bestaat uit een strak, stijlvol basisstation en een headset met een keuze uit 3 draagstijlen, oorhaak, hoofdband en nekband, en biedt ongekende connectiviteit en flexibiliteit. Alle SDW 5000 headsets bieden geavanceerde functies, zoals het combineren/opsplitsen van gesprekken, en zijn UC-geoptimaliseerd en -gecertificeerd voor Skype for Business. Dankzij drievoudige connectiviteit kan het basisstation via de Bluetooth-dongle verbonden worden met pc’s en bureautelefoons, mobiele telefoons en tablets.

Beveiliging up-to-date

Tot zijn de nu uitgebrachte SDW 5000-headsets uitermate goed beveiligd. Dankzij het gebruik van geavanceerde beveiligingsprotocollen blijven zakelijke gesprekken vertrouwelijk. De headset biedt tevens functies als beveiligd koppelen, 128-bits authenticatiesleutels en DECT-beveiligingscertificering. Daarnaast is het mogelijk om de USB-poort, gesprekken samenvoegen en meerdere headset-conferenties desgewenst uitgeschakeld worden in omgevingen met een hoge mate van beveiliging.

Bron: Sennheiser