Huawei werkt aan compleet verbonden wereld

De Chinese fabrikant Huawei heeft tijdens het 15e Huawei Analist Summit in Shenzen een lans gebroken voor een concept waarbij de wereld via één mondiaal netwerk op intelligente wijze verbonden is. De missie omvat een plan van aanpak om digitale connectiviteit en kunstmatige intelligentie te implementeren voor elke persoon, woning en organisatie.

Door Hans Steeman

De ideeën komen uit de top van Huawei en hebben als doelstelling de prominente positie van het bedrijf te bevestigen. Het programma is in kaders gezet en de ambitie is volgens het visiedocument Huawei’s Global Industry Vision 2025 om de implementatie in 2025 afgerond te hebben. Enkele bouwstenen in het concept zijn:

  • zakelijke oplossingen voor de enterprise markt
  • technologische innovaties die nieuwe applicaties mogelijk maken
  • kunstmatige intelligentie die in vrijwel alle producten gaat opduiken
  • het 5G mobiele netwerk
  • op cloud technologie ontwikkelde diensten
  • het Internet of Things (IoT)

Kunstmatige intelligentie

CEO Eric Xu van Huawei
CEO Eric Xu van Huawei

In de strategische uitgangspunten is alles ‘connected’, zit alles in de cloud en is alles voorzien van kunstmatige intelligentie. Huawei’s CEO Eric Xu presenteerde deze visie aan de toehoorders en sprak prominent over de voordelen van het concept. Hij liet ook al voorbeelden zien van toegepaste kunstmatige intelligentie. “We vinden die bijvoorbeeld in de nieuwe Huawei P20 Pro smartphone”, aldus CEO Xu. “De camera van dit toestel wordt ondersteund door kennis van professionele fotografen waardoor de telefoon optimale instellingen kan vinden voor honderden situaties. Dankzij de logica kan het toestel onder vrijwel alle condities dus foto’s van sublieme kwaliteit leveren. In de nabije toekomst zal deze technologie overal waar mogelijk is worden toegepast.”

Schaal en omvang

Volgens Xu leven we momenteel in een tijdperk dat gedomineerd wordt door schaal en omvang. “Huawei wil uitgroeien tot een onderneming die er toe doet. We willen de mensheid helpen een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. Dit concept vormt daar de basis voor.”