Huawei beschrijft visie op digitale toekomst in Global Industry Vision 2025

Huawei heeft haar visie op de digitale wereld recent verwoord en gepresenteerd in de Global Industry Vision 2025. Dit document van de Chinese leverancier beschrijft een aantal kwantitatieve en kwalitatieve voorspellingen over de toekomst van de industrie en maatschappij.

Door Hans Steeman

Als wereldwijde speler op de ICT-markt heeft Huawei een brede kijk op de maatschappelijk en technologische ontwikkelingen. Aan de basis van het document van Huawei staat een combinatie van gegevens over en analyses van trends uit de wereldmarkt. Huawei heeft hiervoor gebruik gemaakt van input uit meer dan 170 landen en regio’s. Het vormt daarmee de basis van de blauwdruk voor de toekomstige ICT-industrie.

Drie visies

De Global Industry Vision 2025 bestaan uit drie visies:

  • Visie 1: Alle dingen hebben sensors, zijn verbonden met het netwerk en vormen de basis van de intelligente wereld.
  • Visie 2: +Intelligence: nieuwe activiteiten stimuleren om zo een flinke sprong te maken bij de ontwikkeling van de industrie.
  • Visie 3: breed gedragen innovatie stimuleert de groei van de ICT-industrie, die in 2025 naar schatting 23 miljard dollar waard zal zijn.

william xu huawei
William Xu van Huawei

Ecosysteem

William Xu, Director of the Board and Chief Strategy Marketing Officer streeft Huawei op basis van deze gegevens en voorspellingen over de toekomst naar de uitrol van de blauwdruk voor de industrie. “We willen samen met onze mondiale partners een intelligente wereld bewerkstelligen”, aldus Xu. “Deze wereld wordt gedreven ICT en daarom werken we aan de fundering waarmee de ICT-industrie het ecosysteem kan bouwen voor een transitie naar de intelligente wereld.”

Bron: Global Industry Vision 2025