Telindus eerste partner Cisco ACI-support in Noord-Europa

Cisco heeft Telindus als eerste partner in Noord-Europa benoemd tot de partnerstatus Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) Partner Support Service (PSS). Telindus mag hiermee als eerste ook supportdiensten leveren op Cisco ACI-omgevingen. Dit meldt Telindus in een persbericht.

Om in aanmerking te komen voor deze ACI-status moeten Cisco-partners onder andere beschikken over een dedicated supportorganisatie met gekwalificeerde en gecertificeerde medewerkers. Deze specialisten moeten kennis en kunde hebben over het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van een Application Centric Infrastructure. Telindus laat hiermee naar eigen zeggen zien dat de organisatie beschikt over de juiste mensen en expertise om ook na oplevering van een project toegevoegde waarde te blijven leveren met managed services.

Innovatie

Herbert Grevengoed, Director Technical Operations (Telindus)
Herbert Grevengoed, Director Technical Operations (Telindus)

Cisco ACI is een Software Defined Networking (SDN)-oplossing die een betrouwbaar en snel netwerk biedt met vereenvoudiging van beheer. Bovendien is het mogelijk om de uitrol van een netwerk automatisch te programmeren. Dit verkort onder andere de time-to-market om een server beschikbaar te stellen en maakt programmeerwerk van securityfilters overbodig. Telindus neemt het volledige beheer van Cisco ACI uit handen van klanten die zo handen op de IT-afdeling kunnen vrijmaken, aldus het bedrijf.

“Het is essentieel dat de IT-afdeling focust op functionaliteit en het leveren van toegevoegde waarde aan de business. Door de IT-infrastructuur uit handen te geven, kan een IT-afdeling tijd vrijmaken voor innovatie en wordt de focus op het dagelijks beheer weggehaald”, aldus Herbert Grevengoed, Director Technical Operations bij Telindus. “Een externe partner heeft volgens Grevengoed de tijd, kennis en mankracht om netwerken te optimaliseren en vormt tevens een goede sparringpartner voor innovatie.”

Complete proces

Rob de Wildt, Directeur Services Sales Nederland bij Cisco, stelt dat Telindus continu investeert in haar dienstverlening. “Telindus kan daarom niet alleen de continuïteit, maar ook de wendbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid van de digitale infrastructuur voor klanten waarborgen”, vindt De Wildt. “Het bedrijf realiseert het complete proces van design tot beheer met eigen experts in iedere fase, waarbij specialistische technische kennis en ervaring worden omgezet in advies en support. Klanten zijn er dan van verzekerd dat de beste oplossingen worden geïmplementeerd en zijn er zeker van dat die maximaal rendement opleveren voor de business.”

Bron: Telindus