Tech Data wordt distributeur Zyxel in Benelux

Tech Data gaat de distributie in de Benelux verzorgen voor Zyxel Communications, een leverancier van netwerk- en telecomoplossingen. Dit meldt de distributeur Tech Data. Andere distributeurs van Zyxel zijn Copaco, Ingram Micro en Valadis (Nederland) en in België en Luxemburg ook Deltalink.

Tech Data biedt resellers technologische oplossingen kiezen uit een end-to-end portfolio waar nu ook de producten van Zyxel toe behoren, aldus de distributeur. Zyxel wil nieuwe resellers aantrekken voor het complete netwerkportfolio, inclusief de cloudpropositie Nebula.

Peter van der Putten, hoofd channel Benelux bij Zyxel, geeft aan dat het bedrijf het aantal klanten wil uitbreiden en het aantal actief kopende Zyxel resellers in de Benelux wil vergroten. “Met Tech Data voegen we een nieuwe dimensie toe aan onze channelstrategie. Eén van onze doelstellingen is uitbreiding van onze klantbreedte. Onze missie is om het voorkeurs ICT-netwerkmerk te zijn door gebruiksvriendelijke en betaalbare technologische oplossingen aan te bieden aan onze klanten”, aldus Van der Putten. “Tech Data’s diensten en oplossingen, gespecialiseerde vaardigheden en expertise in bijvoorbeeld next-generation technologieën bieden onze kanaalpartners de mogelijkheid de oplossingen te leveren die bedrijven nodig hebben om te verbinden, te groeien en zich verder te ontwikkelen.”

User interface Zyxel Nebula

Meerwaarde

Het Zyxel productaanbod valt onder het Enpoint Solutions portfolio van Tech Data dat zowel leveranciers als resellers zo veel mogelijk meerwaarde wil bieden, stelt Oskam, Product Marketing Director Endpoint Solutions, Broadline bij Tech Data: “We zijn dan ook enthousiast over de samenwerking met Zyxel omdat wij ons portfolio door de toevoeging van het merk uitbreiden voor met name het mkb”, aldus Oskam. “Tech Data is een uitstekende match voor de strategie van Zyxel om klantbreedte te vergroten. Na uitvoerige training van onze sales force en specialisten op het portfolio van Zyxel zijn wij er klaar voor om onze samenwerking met succes in te vullen.

Zyxel

Zyxel Communications is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Het bedrijf heeft diverse innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X, en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen.

Bron: Tech Data