Huawei en TU Delft samen in ‘High Performance Computing’ en 5G-onderzoek

Huawei gaat het Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) van de TU Delft helpen bij de digitale transformatie. Huawei levert en implementeert hiertoe ICT-infrastructuur voor High Performance Computing (HPC). Daarnaast gaan Huawei en DCSE samenwerken aan onderzoek naar praktische toepassingen voor 5G-technologie. Hiertoe hebben beide partijen een overeenkomst gesloten.

TU Delft en Huawei hebben al eerder samengewerkt op het gebied van geavanceerde telecomtechnologieën. Via deze overeenkomst willen ze ook de samenwerking in High Performance Computing en onderzoek versterken. Deze partnerschap is de volgende fase en moet een eerste stap zijn naar een structurele samenwerking, aldus CEO Steven Cai van Huawei Nederland. “ICT verandert industrieën en creëert nieuwe bedrijfsmodellen. Een sterk ecosysteem met partners uit alle sectoren en onderzoeksinstellingen zoals de TU Delft is cruciaal”, aldus Cai. “Huawei verheugd zich erop de relatie met het DCSE van de TU Delft te verdiepen door gezamenlijk onderzoek en innovatie in HPC en 5G.”

Ook Scientific Director Kees Vuik van DCSE is blij met de samenwerking. “De wereldberoemde algoritmen die aan de TU Delft zijn ontwikkeld in combinatie met oplossingen van Huawei maakt de samenwerking een uitstekende combinatie om binnen acceptabele tijd echte applicaties te simuleren.”

Digitale vaardigheden studenten

Als onderdeel van de samenwerking streven Huawei en de universiteit naar het verbeteren van de digitale vaardigheden van DCSE-studenten door middel van gezamenlijke onderzoeksprojecten, studiereizen en stages. De studenten krijgen zo ICT-vaardigheden onder de knie via universitair onderwijs en praktische ervaring bij Huawei. Het doel is om studenten uit eerste hand ervaring uit de ICT-industrie te bieden, zodat studenten hun loopbaan beter kunnen evalueren en gemakkelijker hoogwaardige banen in de ICT-sector kunnen vinden, aldus beide organisaties.

Bron: Huawei