Google start testen van VoWifi in Voice-app

Google is gestart met het testen van een vorm van VoIP-functionaliteit in haar Voice-app. Dit ontdekte de website Android Police onlangs. Concreet gaat het om het maken van telefoongesprekken via een WiFi-verbinding (VoWiFi).

Volgens de Android-specialisten is de zoek- en internetgigant begonnen met het zoeken van bèta-testers voor de belfunctionaliteit van Wifi in een van haar online forums . De post in het Google Help Forum geeft aan dat VoWiFi binnenkort mogelijk is van de mobiele en web clients van Google Voice. Wel moeten eindgebruikers hiervoor de specifieke Google Voice app hebben geïnstalleerd. De specialisten bij Google geven tevens aan dat eindgebruikers van deze bellen-via-data-dienst gebruik kunnen maken van onder meer gereduceerde roamingtarieven en de mogelijkheid om te kunnen bellen wanneer de traditionele mobiele belverbinding slecht is. De ontwikkeling van VoIP-functionaliteit voor de Android client van Google Voice is al langer in ontwikkeling. Eerder dit jaar werd al VoIP-functionaliteit in een APK gesignaleerd.

Kinderziektes

De specialisten van Android Police ontdekten wel dat de nu gelanceerde betaversie nog wel enkele kinderziektes kent. Zo zijn er problemen met Obihai devices, zijn er weinig opties voor inkomende gesprekken, zoals te opnemen van deze gesprekken en het doorsturen, problemen met Bluetooth-verbindingen op Android devices. Tot slot werkt de web app alleen via het eigen browser Chrome van Google. Wel zou aan de ondersteuning van andere browsers, zoals Firefox, Safari en Edge worden gewerkt.

Bron: Website Android Police