INTO komt met cloudcommunicatie voor mkb

Zakelijke telecomspecialist INTO presenteert, in samenwerking met T-Mobile Nederland, haar INTO Cloud Communications-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf. Het mkb krijgt hiermee de beschikking over een complete totaaloplossing voor cloudgebaseerde communicatie.

De nu gepresenteerde oplossing INTO CC | T-Mobile combineert aan de ene kant de ‘state -of-the-art’ cloudcommunicatietechnologie van T-Mobile, en anderzijds specialistische implementatie- en supportexpertise van INTO. Hiermee krijgen de zakelijke eindgebruikers een compleet opgeleverde totaaloplossing waarbij vaste en mobiele telefonie, samen met handige IT-functionaliteiten, zijn geïntegreerd. Zakelijke eindgebruikers kunnen op deze manier vertrouwen op een stabiel werkend digitaal communicatieplatform dat voor optimale bereikbaarheid van hun organisaties en beschikbaarheid van medewerkers zorgt, aldus de telecomspecialist.

Digitale transformatie mkb

De cloudcommunicatiedienst past in het beeld dat INTO heeft om het Nederlandse midden- en kleinbedrijf te ondersteunen bij hun digitale transformatie. “INTO ziet het als haar missie om het mkb in Nederland te ondersteunen in de digitale transformatie”, zegt CEO Edwin Hageman van INTO. “Dat doen we door complexe technologie – die vaak alleen is weggelegd voor grotere organisaties – te simplificeren en geschikt te maken voor Ondernemend Nederland. Een schaalbaar cloudcommunicatieplatform is vaak een van de eerste stappen naar een digitale werkomgeving. Met de introductie van INTO CC | T-Mobile combineren we het beste van twee werelden. We maken enerzijds gebruik van de T-Mobile’s nieuwste platform (T-Inside) en combineren dit anderzijds met INTO’s jarenlange ervaring op het gebied van het implementeren en onderhouden van hosted voice oplossingen en het trainen en ondersteunen van eindgebruikers.”

 Reactie T-Mobile

Ook T-Mobile Nederland is blij met de nu gepresenteerde gezamenlijke oplossing.” INTO heeft een bewezen trackrecord in de Nederlandse mkb-markt voor cloudgebaseerde werkplekoplossingen gecombineerd met een lange historie in telecommunicatie”, aldus directeur Sales B2B Martijn Teekens van T-Mobile Nederland. “Wij geloven dat deze kennis en ervaring gecombineerd met ons cloudcommunicatieplatform een ideale totaaloplossing vormt voor ondernemers met 5 tot 300 werkplekken. INTO functioneert als het primaire aanspreekpunt en is betrokken bij elke fase uit de customer journey, waardoor alle kennis over de klantspecifieke inrichting onder andere ook bij het supportteam bekend is. Dat gaat de snelheid en kwaliteit van het beantwoorden van vragen zeker ten goede komen.”

 Bron: INTO