Fixers Group neemt PCService.nl over

De reparateur van mobiele devices voor zakelijke en particuliere eindgebruikers PCService.nl wordt overgenomen door branchegenoot Fixers Group. Dit maakten beide bedrijven recent bekend.

Met de overname van haar branchegenoot wil Fixers Group, werkend onder de merknaam Fixers.nl, vooral de dienstverlening naar de zakelijke en particuliere klanten verbeteren. “Beide organisaties werkten altijd al vanuit de kernwaarden Betrouwbaar, Snel en Betaalbaar. PCService.nl deed dat vooral vanuit hun goed uitgeruste vestigingen en Fixers.nl vanuit onze mobiele werkplaatsbusjes door het hele land. Door het beste van deze twee werelden te combineren, kunnen we onze klanten nog beter helpen. Mét garantie en in veel gevallen zelfs gedekt door de verzekeraar”, zegt medeoprichter Pieter Leeuw van Fixers Group in een commentaar.

Organisatorische veranderingen

De nieuwe organisatie zal verder gaan onder de naam Fixers. Wel is het de bedoeling dat PCService.nl voorlopig als merknaam nog blijft bestaan. Dit omdat deze naam in de markt een goede en betrouwbare bekendheid heeft. “Maar uiteindelijk zegt de naam niet meer helemaal precies wat we doen want onze dienstverlening gaat immers veel verder dan pc’s. Daarom gaan we die naam de komende periode rustig ombouwen, maar vanaf nu dragen we de naam Fixers al wel in onze communicatie als bijschrift, dat uitlegt waar we goed in zijn; we are Fixers”, aldus Leeuw. Dit jaar wil de organisatie ook verder gaan groeien en meer gaan samenwerken met verschillende verzekeraars, providers, retailers en het bedrijfsleven. Tot slot verwacht Fixers voor het eind van het jaar een netwerk in heel Nederland te hebben uitgerold

Kansen mobiele reparatiemarkt

Fixers ziet de komende jaren veel kansen op de markt voor het repareren van mobiele devices. Volgens hen gaan er jaarlijks ongeveer 2 miljoen devices stuk. Vervanging is steeds minder aan de orde, onder meer door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones en doordat het kopen van een toestel in combinatie van een abonnement, bij een prijs van meer dan 250 euro, tegenwoordig voor consumenten een BKR-notering tot gevolg heeft. Eindgebruikers doen, aldus de mobiele reparateur, steeds langer met hun oude toestel of kopen een refurbished model. Voor het bedrijfsleven is ook de circulaire economie mogelijk een aandachtspunt, aldus Fixers Group. Reparatie is daarom voor beide doelgroepen steeds vaker een te overwegen optie.

Bron: Fixers.nl en PCService.nl