BLU Networks: OneSpace heeft voordelen voor iedere medewerker

Edwin Lugt, directeur van BLU Networks

BLU Networks heeft haar UC-oplossing OneSpace nu een klein jaar in de markt en volgens directeur Edwin Lugt gaat het goed met de verkoop. “OneSpace heeft voor iedere medewerker zo z’n eigen voordelen.”

OneSpace is een communicatieplatform dat geheel wordt gebruikt en beheerd vanuit de webbrowser. Zodra pc’s, laptops, tablets of smartphones met het internet zijn verbonden, kunnen gebruikers inloggen op OneSpace en beschikken ze over functies zoals telefonie, presence, screensharing of filesharing en callcenteroplossingen. Collega’s zien deze status op hun interface en via de website kunnen externe bezoekers deze statusindicaties ook raadplegen. OneSpace werkt ook met Android- of Apple-smartphones zonder aanpassingen in het mobiele abonnement.

Kite

OneSpace biedt de functionaliteit Kite waarmee het is mogelijk om WebRTC te integreren in websites van bedrijven. Zo hebben bedrijven niet enkel intern mogelijkheden zoals chat, videobellen en screensharing, maar kunnen op dezelfde wijze communiceren met websitebezoekers en klanten. Door Kite kunnen ze met één klik direct contact opnemen met een afdeling of persoon, live de beschikbaarheid van personen zien en communiceren via chat, audio en video, een bureaublad delen en bestanden overdragen.

‘Klanten zijn aangenaam verrast door het gemak van OneSpace’

Licenties en tarieven

BLU Networks hanteert vier types OneSpace-licenties: Basic, Essential, Business en Premium. Hiermee is er voor elk type gebruiker een passende licentie, legt directeur Edwin Lugt uit. “Klanten worden niet overladen met features die ze niet gebruiken en kunnen zonder verplichtingen shoppen in de licenties en aantallen gebruikers. Ze kunnen licenties en features naar wens upgraden of downgraden. Een Basic-licentie is al beschikbaar vanaf 6 euro per maand per licentie.”

Partners

BLU Networks biedt OneSpace uitsluitend via partners en heeft inmiddels een groot aantal OneSpace-oplossingen opgeleverd. “Als partner van BLU Networks is een eigen OneSpace-omgeving kosteloos, en door OneSpace te gebruiken leren onze partners het product beter kennen en hebben zij direct een live demoomgeving voor hun klanten. Klanten zijn stuk voor stuk aangenaam verrast door het gemak en de mogelijkheden van OneSpace en de integratie met andere kantooroplossingen”, zegt Lugt.

Met OneSpace kunnen partners volgens Lugt nieuwe klantengroepen aanboren omdat OneSpace veel meer features biedt dan vergelijkbare oplossingen die nu op de markt zijn en die bovendien vrijwel altijd zijn gekoppeld aan de toestelaanbieders. “Wij integreren juist met alle leveranciers en dat is voor partners ontzettend waardevol. Omgekeerd zijn partners voor ons van waarde omdat ze directe relaties hebben met de markt. De kracht is dat we samen optrekken.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 2-2018]

Lees het artikel hier in PDF