Telecom- en IT-specialist Nemesys Groep breidt portfolio uit met security awareness

Nemesys Groep, leverancier van vooral telecom- en IT-beheerdiensten, breidt haar portfolio uit met diensten op het gebied van security awareness. Hiervoor heeft de specialist dochteronderneming De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO) opgericht.

De net opgerichte dochteronderneming DGDO biedt security awareness voor bedrijven en helpt hen om helemaal digitaal gezond te worden en te blijven. Reden voor het bieden van deze diensten is, aldus Nemesys Groep in haar persbericht, dat het aantal grote en kleine bedrijven dat te maken krijgt met diverse vormen van cybercrime blijft groeien. De trends op dit gebied zijn volgens de leverancier zorgelijk en benadrukken dat sterke beveiliging belangrijker is dan ooit. Bovendien wordt de wet- en regelgeving rondom datalekken en de digitale verwerking van persoonsgegevens steeds strenger met de inwerkingtreding van de GDPR per 25 mei a.s.

Concept DGDO

DGDO helpt bedrijven om hun digitale omgeving kritisch onder de loep te nemen en werkt daarbij vanuit diverse invalshoeken gericht op de mens, de organisatie en de techniek. Vooral de menselijke factor blijkt in de praktijk vaak de zwakste schakel in de cybersecurity. De beveiligingsspecialist stelt dat bijna 80 procent van alle beveiligingsincidenten en datalekken binnen bedrijven wordt veroorzaakt door de eigen medewerkers. Door middel van diverse tools, waaronder een awareness training, helpt DGDO de bewustwording te verbeteren.

Bron: DGDO – Nemesys Groep