BlackBerry en Microsoft beveiligen apps op mobiele telefoons

BlackBerry en Microsoft gaan samenwerken om de mobiele apps van de softwaregigant voor haar cloudtoepassingen beter te beveiligen.

Binnen de samenwerking heeft BlackBerry, tegenwoordig meer leverancier van mobiliteits- en beveiligingsoplossingen dan smartphonefabrikant, de beveiligingsoplossing BlackBerry Enterprise Brigde geïntroduceerd voor integratie met de geavanceerde cloud- en productiviteitsoplossingen van Microsoft. De beveiligingsoplossing maakt het zakelijke eindgebruikers mogelijk om de mobiele apps van Microsoft-toepassingen, zoals vooral Office 365, te beveiligen via BlackBerry Dynamics, het applicatieplatform van BlackBerry.

Concrete werking

Concreet gaat het erom dat de mobiele apps via BlackBerry Dynamics beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen zakelijke eindgebruikers eenvoudig Microsoft Office 365-bestanden, zoals Excel, PowerPoint en Word op ieder iOS- of Android toestel openen, bewerken, opslaan. Hierdoor kunnen zij vervolgens altijd en overal op een veilige en prettige manier werken. Werken via het platform van BlackBerry zorgt er tevens voor dat zakelijke bestanden volgens de hoogste beveiligingsnormen zijn beveiligd en is privacy hiermee gewaarborgd conform regelgevingen. “We zagen dat er een behoefte was bij onze gezamenlijke klanten naar een volledig veilige oplossing om Office 365 apps te gebruiken”, zegt president Global Sales Carl Wiese van BlackBerry in een commentaar. “BlackBerry Enterprise BRIDGE voorziet in deze behoefte en is een geweldig voorbeeld van hoe BlackBerry en Microsoft werknemers veilig kunnen toestaan productief te blijven in een wereld waarin alles met elkaar is verbonden.”

Bron: BlackBerry