Bechtle biedt Cisco Spark en WebEx op een volledig geautomatiseerd cloudplatform

System integrator Bechtle heeft haar multi-cloudportfolio uitgebreid met rechtstreekse toegang tot de cloudgebaseerde collaboration-oplossingen Cisco Spark en WebEx van Cisco.

De system integrator gaat haar klanten rechtstreeks toegang biedt tot de collaboration-dienst van de Amerikaanse leverancier via een volledig geautomatiseerde cloudgebaseerde marktplaats. Cisco Spark richt zich op teamsamenwerking en biedt een breed scala aan toepassingen voor live vergaderingen, berichtenuitwisseling, oproepen, whiteboards en het delen van functies, evenals het eenvoudig delen van documenten en bestanden. Vooral teams die werken aan gezamenlijke projecten vanaf verschillende locaties kunnen hiervan profiteren. Via het Bechtle Cloud-platform kunnen klanten, zoals bedrijven en overheidsinstellingen, van de system integrator nu de Spark M1 Plus- en Spark M3 Premium-varianten gebruiken, waaronder het WebEx Meeting Center.

Teamwork-as-a-Service

Bechtle biedt haar klanten tevens de mogelijkheid om cloudgebaseerde samenwerkingsservices te sourcen via een volledig geautomatiseerde digitale marktplaats. Het cloudplatform, gehost in Bechtle’s Tier 3+ Datacenter in Frankfurt, met een directe verbinding met ‘s werelds grootste internet-hub, DE-CIX, dient als een interface voor Cisco en maakt een transparant beheer van clouddiensten mogelijk. Verder helpen Cisco Certified-specialisten van de system integrator eindgebruikers bij het integreren van de clouddiensten in hun bestaande IT-infrastructuur. “Cisco Spark ondersteunt, als een uitgebreide digitale communicatieoplossing, efficiënte samenwerking op meerdere locaties, ook wel Teamwork-as-a-Service. Met deze innovatieve clouddienst van Cisco kunnen we onze klanten een verdere aantrekkelijke meerwaarde bieden op het Bechtle cloudplatform “, zegt managing director Bernd Krakau van Bechtle Clouds in een commentaar. De Cisco Spark-diensten zijn per direct beschikbaar.

Bron: Bechtle