VoIPGRID start verkoop telefonie-hardware samen met BNS Data Logistics

VoIP-aanbieder VoIPGRID gaat eindgebruikers nu ook telefonie-hardware, zoals vaste IP- toestellen en headsets, leveren. Het werkt hierbij samen met distributeur BNS Data Logistics.

Beide partijen hebben een hardware-platform ontwikkeld dat de telefonie-hardware, onder meer van leveranciers als Cisco, Gigaset, Grandstream, Yealink, Linksys en Plantronics, aan de eindgebruikers moet gaan leveren. BNS Data Logistics heeft hiervoor haar zelfontwikkelde softwareplatform Cosmos aan het VoIPGRID-platform gekoppeld. Hierdoor ontstaat, aldus beide partijen, een gedetailleerde inzage in de gehele levenscyclus van de producten. Daarnaast maakt de koppeling het orderproces eenvoudig en overzichtelijk. BNS levert een groot gedeelte van de hardware direct gebruiksklaar door middel van pre-installatie en autoprovisioning. Daarnaast is de telefonie-hardware na levering tot in detail te beheren in het device managementsysteem.

Reacties op samenwerking

telefonie-hardwareBeide partijen zijn vanzelfsprekend zeer te spreken over de recente samenwerking. “BNS is ontzettend trots op de samenwerking met VoIPGRID. Wat ons betreft een voorbeeld voor telecomleveranciers in de markt. VoIPGRID loopt voortdurend vooraan in innovatie. Ze timmeren hard aan de weg en kiezen er duidelijk voor de klant van A-tot-Z te ontzorgen. Een werkwijze die wij bij BNS toejuichen en zelf ook nastreven.” aldus commercieel manager Jeroen van Kerkhof bij BNS Data Logistics. VoIPGRID ziet de samenwerking voor de distributie van de telefonie-hardware als een bevestiging van de al bestaande samenwerking op andere terreinen. “VoIPGRID werkt al jaren prettig samen met BNS. We hebben alle ervaring in leveringen en fulfillment gebundeld in een nieuwe dienst voor onze partners. Het eindresultaat geeft onze partners de mogelijkheid de hardware volledig geautomatiseerd samen te stellen en te configureren. Van het aanmaken van de klant tot en met de werkende telefoon op het bureau: alles is nu binnen enkele minuten geregeld”, aldus partnermanager Ronald Stokebrook van de VoIP-specialist uit Groningen.

Lanceringsevenement platform

Om de lancering van dit bijzondere moment te vieren organiseert VoIPGRID het GROEI-evenement. Tijdens dit partnerevenement op donderdag 22 maart 2018 presenteren VoIPGRID en BNS Data Logistics het online hardware-platform. Naast de mogelijkheden die deze nieuwe VoIPGRID-dienst biedt, vertellen inspirerende gasten hoe de klant nog sneller en effectiever van dienst te zijn. Met als hoogtepunt de lezing van de Nederlandse autocoureur Tom Coronel. Deze sportman vertelt op een aanstekelijk enthousiaste wijze over de wereld van topsport, ondernemen en de groei naar succes. De daadwerkelijke verkoop van de hardware via het telefonieplatform start eveneens op 22 maart.

Het event is toegankelijk voor partners van VoIPGRID. Neem voor meer informatie contact op met BNS Data Logistics: info@bns.nl / T (030) 204 00 00 of VoIPGRID: contact@voipgrid.nl / T (050) 800 90 00.

Bron: VoIGRID en BNS Datalogistics