Polycom breidt samenwerking voor Trio-oplossing  uit

Polycom gaat met haar partners Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Zoom en Bluejeans intensiever samenwerken voor de positionering van haar Polycom Trio Conferencing-oplossing.

De specialist op het gebied van (cloudgebaseerde) communicatie-oplossingen maakte tijdens Enterprise Connect bekend dat het met haar partners Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Zoom en Bluejeans intensiever gaat samenwerken om de mogelijkheden van haar Trio-oplossing voor conferencing voor eindgebruikers te verbeteren. Zo ondersteunt de Polycom Trio-oplossing voortaan Microsoft Teams bij vergaderopties en telefoongesprekken in de Teams-app voor smartphones. Hiermee geven beide partijen een nog verdere invulling aan de al 15 jaar durende onderlinge samenwerking op het gebied van voice-endpoints, video-endpoints en video-interoperabiliteit. Samen met AWS gaat Polycom haar Trio-oplossing integreren met Alexa, de virtuele assistent van Amazon. Hierdoor krijgen eindgebruikers toegang tot alle opties van Alexa vanaf hun Trio-device, zonder daarvoor extra hardware te hoeven installeren.

Overige samenwerking

Polycom Trio 8500

De samenwerking met Bluejeans wordt vormgegeven door de certificatie van Trio voor het nieuwe vergaderplatform voor de moderne werkplek van BlueJeans. Eindgebruikers van Bluejeans kunnen hierdoor genieten van de uitmuntende geluidskwaliteit van de Polycom Trio. Tot slot is Zoom is de eerste videocommunicatie-aanbieder die zijn software in de Polycom Trio integreert. De Trio wordt hierdoor de all-in-one speakerphone en de controleur voor het op software gebaseerde systeem voor videovergaderruimtes ‘Zoom Rooms’. “Het enthousiasme en het gebruik van klanten en partners van de Polycom Trio is groot. We zien echt een stijgend momentum, omdat Polycom-oplossingen vergaderingen productiever en aangenamer maken voor klanten,” zegt CEO Mary McDowell van Polycom. “We zijn onze relaties met Microsoft, Amazon, Zoom en BlueJeans aan het uitbreiden, waardoor de Polycom Trio klanten de beste samenwerking op verschillende platforms garandeert.”

Bron: Polycom