CM.com rolt online identificatiedienst itsme uit

De zakelijke aanbieder van telecomdiensten gaat de online identificatiedienst itsme uitrollen in België en in Nederland.

Volgens de zakelijke telecomaanbieder zal de online identificatiedienst in beide landen worden uitgerold, maar zijn het vooral de Belgische bedrijven en organisaties die het er het meest van kunnen profiteren. In Nederland is de dienst al bekend onder de naam iDIN. itsme is een alternatief voor de oude inlogmethoden bij onder andere de overheid. Consumenten kunnen zich met de itsme-app snel en eenvoudig identificeren zonder kaartlezers, invulvelden en zonder zich ergens fysiek te moeten aanmelden. itsme werd ontwikkeld door een combinatie van grootbanken en telecomoperators in België. Iedereen met een mobiele telefoon en Belgische eID krijgt via itsme één digitaal ID om in te loggen en transacties te beveiligen en vereenvoudigen.

Uitbreiding beveiligingsportfolio

itsmeCM.com breidt met de samenwerking met itsme haar portfolio van beveiligings- en authenticatie-oplossingen verder uit. De zakelijke telecomspecialist is gespecialiseerd in de technische integratie van verschillende authenticatiemethoden zoals One Time Passwords. Nu kan CM.com met vestiging in Zaventem ook deze authenticatie aanbieden aan haar klanten in België in onder meer de financiële dienstverlening, payrolling, de energiesector en de verzekeringsbranche.

Bron: CM.com