Mitel snijdt met vernieuwd partnerprogramma in distribubitienetwerk

Mitel vernieuwt per april 2018 haar wereldwijde partnerprogramma en beperkt hierbij het aantal verkoopkanalen en distributeurs.

Volgens de specialist voor onder meer cloudgebaseerde UC- en UCC-oplossingen wordt haar wereldwijde partnerprogramma volledig vernieuwd. Het nieuwe partnerprogramma al voortbouwen op de oude partnerprogramma’s van Mitel zelf en het overgenomen ShoreTel. Door de vernieuwing krijgen partners, aldus de leverancier, een duidelijke roadmap voor het gedijen in de huidige, dynamische, markt voor gecombineerde UCC-oplossingen en -toepassingen. Via het partnerprogramma zullen partners een betere klantenervaring aan eindgebruikers kunnen leveren en tegelijkertijd hun groei en winstgevendheid kunnen uitbouwen.

Minder distributeurs

De komst van het nieuwe partnerprogramma zorgt ervoor dat de UC en UCC-specialist vaker two-tier-distributie zal gaan gebruiken ter ondersteuning van haar algemene go-to-market-strategie. Hierdoor zal Mitel het aantal verkoopkanalen gaan consolideren. Dit om een kleiner aantal distributeurs in staat te stellen meer voorraad te houden, offertes en ondersteuning te bieden, certificeringen en gebruikerstrainingen te beheren en technische ondersteuning en professionele diensten aan te bieden.

Eigenschappen partnerprogramma

Het nieuwe partnerprogramma van Mitel is gebouwd rondom vier belangrijke pijlers:

  • Eenvoud: Drie programmaniveaus voor partners met gestroomlijnde vereisten maken het voor een partner eenvoudiger om direct voordelen te behalen.
  • Flexibiliteit: Een nieuw op punten gebaseerd systeem meet de prestaties van partners in de cloud en op locatie en richt zich op het stimuleren van groei in de cloud.
  • Snelheid: Een enkel programma met incentives voor groei voor top producerende partners en dat is gericht op betere prestaties en klantresultaten.
  • Partnerschap: Een herziene aanpak voor het toewijzen van marketingbudgetten op basis van onderling overeengekomen bedrijfs- en marketingplannen ter ondersteuning van de ontwikkeling van nieuwe bedrijven.

Het nieuwe wereldwijde partnerprogramma van Mitel omvat daarnaast geherstructureerde platina-, goud- en geautoriseerde certificatieniveaus om partners te stimuleren en te erkennen die werken aan groei. Deze certificatieniveaus omvatten verschillende voordelen, zoals gezamenlijke marketingfondsen, groeiprikkels, marketing en technische assistentie, dealregistratie en een verbeterd demonstratieprogramma.

Bron: Mitel