Renewd scoort goed in refurbished iPhone-test Consumentenbond

Renewd, een leverancier van refurbished iPhones en iPads, heeft maar liefst vier refurbished iPhones staan in de top zes van ´goede deals´ in een recente test van de Consumentenbond.

De Consumentenbond voerde onlangs een onafhankelijke test uit met 18  bij negen verschillende winkels gekochte refurbished iPhone 6s-toestellen. Het ging hierbij telkens om twee vergelijkbare toestellen van dezelfde winkel, die de Consumentenbond daarna uitgebreid testte. Uiteindelijk bereikten vier van de bij YourMacStore en Bol.com gekochte iPhones van de refurbishing-specialist de top zes van ‘goede deals’. Een ‘goede deal’ houdt in dat de refurbished iPhones voor een goede kwaliteit en tegen een scherpe prijs worden aangeboden.

Test

ConsumentenbondIn de test onderzochten de experts van de Consumentenbond de buitenkant van de toestellen op krassen en andere zichtbare beschadigingen. Daarnaast zijn de onderdelen gecontroleerd op kwaliteit, montage en werking, waarbij de nadruk lag op het scherm, de camera en de accu. De accu is een uitermate belangrijk onderdeel van een smartphone en was daarom een belangrijk onderdeel van de test. Bij alle toestellen werd tegelijkertijd een video afgespeeld met het scherm continu aan op maximale helderheid. Oprichter Bram Wingens van Renewd: “Opvallend genoeg gingen de accu’s van enkele van onze toestellen volgens de test zelfs langer mee op een enkele lading dan die van een nieuwe iPhone”.

Garantie op kwaliteit

De leverancier van refurbished Apple-devices is erg blij met de uiteindelijke uitslag. “Wij zijn erg blij met de resultaten van de test”, vervolgt Wingens. “Wij leggen erg veel nadruk op de kwaliteit van onze iPhones. En weet je waarom Renewd-toestellen zo goed uit de test komen? Omdat ze worden gecontroleerd op meer dan 80 kritieke punten door partner Microfix, een Apple premium serviceprovider. Hier werken alleen gecertificeerde professionals die gebruikmaken van officiële Apple software en daarnaast alle toestellen een voor een handmatig controleren. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze telefoons garanderen.”

Lees hier de test van de Consumentenbond

Bron: Renewd