VoIPGRID breidt functionaliteit Vialer app uit

VoIPGRID heeft onlangs haar Vialer app voor Android en iOS een nieuwe update gegeven voor onder meer stabiliteit en beveiligingsfunctionaliteit.

De VoIP-specialist is, naar eigen zeggen, constant bezig met het verder ontwikkelen van haar mobiele app. In de recent uitgebrachte nieuwste versie heeft dat geleid tot twee grote verbeteringen, de ondersteuning van 3G+ en beveiligd versleuteld bellen.

 

3G+-bellen

Vialer app
3G+-instellingen Android (l) en iOS (r)

Met de Vialer app bellen eindgebruikers mobiel met hun zakelijke nummers via de 4G-netwerken van de operators en via Wifi. Toch is de dekking van 4G in Nederland nog steeds niet compleet en ook worden niet alle abonnementen geleverd met 4G. Om haar eindgebruikers van dienst te zijn, heeft VoIPGRID daarom besloten de netwerkondersteuning uit te breiden. Tijdens het testen van de VoIP app over 3G bleek de gesprekskwaliteit te zwak, maar 3G+ bood betere resultaten. Zowel in de iOS als de Android app staat bellen over 3G+ voortaan automatisch aan, maar kan via het Instellingen-menu worden uitgezet. Door nu ook 3G+-netwerken te ondersteunen, is het nu ook in gebieden zonder 4G-dekking mogelijk om inkomende gesprekken goed af te leveren en wordt op deze manier de bereikbaarheid en stabiliteit van de app vergroot.

Versleuteld bellen

De tweede update aan de app maakt versleuteld bellen via de Vialer app van VoIPGRID mogelijk. Binnen de portal kunnen gebruikers ervoor kiezen de optie encrypted bellen in te stellen voor het beveiligd voeren van gesprekken. Deze functionaliteit is toegevoegd nadat er eind 2017 een beveiligingslek werd gedetecteerd in de processors van Android en iOS. Hierdoor konden smartphones met deze mobiele besturingssystemen eenvoudiger worden afgeluisterd. Zowel de SIP-berichten als de audio van de app naar onze telefonieservers zijn in de nieuwste versies automatisch versleuteld. Wanneer versie 5.3 van de iOS app of versie 5.2 van de Android app wordt geïnstalleerd, zal encrypted bellen automatisch worden aangezet voor het app account. Eindgebruikers hoeven zelf dus geen actie te ondernemen om het encrypted bellen in te stellen. Wanneer er binnen het VoIPGRID-platform gebeld wordt naar andere VoIPGRID app-gebruikers, is er bovendien sprake van end-to-end encryptie. Ditzelfde geldt als er naar vaste toestellen wordt gebeld die over een ingebouwde encrypted VoIP-account beschikken.

Downloaden

We hebben de laatste update van de Vialer app van VoIPGRID voor Android en iOS zijn nu beschikbaar in respectievelijk Google Play en App Store.

Bron: VoIPGRID