Telador neemt EMS Distribution over

Telador, een Nederlandse distributeur op het gebied van cloudcommunicatie-oplossingen, heeft bekend gemaakt dat het EMS Distribution overneemt en zich daarbij volledig gaat richten op het CountePath-portfolio.

Met de overname van de communicatiedistributeur uit Maarssen krijgt Telador onder meer de exclusieve distributie in handen  voor de Benelux van de CounterPath communicatiesoftware uit Canada. Deze oplossingen bestaan uit onder meer de populaire Bria softphone en SIP-gebaseerde softphones, server applicaties en oplossingen voor vast-mobiel. Reden voor de overname van EMS Distribution is dat eigenaar en managing director Erik Pluut in dienst kon treden als VP EMEA Bij CounterPath. “Dit was een kans die ik niet kon laten lopen, zeker vanwege alle mogelijkheden die ik kan krijgen bij een grote beursgenoteerde specialist”, aldus Pluut. “Telador ben ik gedurende mijn werkzaamheden voor EMS meerdere malen tegen gekomen en zij zijn een goede partner geworden. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij EMS Distribution verder tot een succes zullen maken. Alle resellers gaan in ieder geval mee.”

Zelfstandige organisatie

EMS DistributionVolgens het persbericht zal EMS Distribution haar werkzaamheden als zelfstandige organisatie onder de vleugels van Telador voortzetten. De distributeur gaat zich daarbij exclusief op het CounterPath-portfolio in de Benelux toeleggen. De overige producten die EMS Distribution vertegenwoordigde, de vaste IP-telefoons van Atcom en de unified communications servers van Elastix, zijn afgestoten. De distributeur wil daarnaast meer medewerkers gaan inzetten om al haar resellers in de nabije toekomst nog beter van dienst te laten zijn.