ASUS lanceert nieuwste generatie Zenfone 5 smartphones

ASUS heeft tijdens het recente Mobile World Congress 2018 haar nieuwste generatie high-end smartphones gepresenteerd, de Zenfone 5-series.

De nu gepresenteerde Zenfone 5 smartphones komen volgens de fabrikant in verschillende varianten, waaronder de standaardversie 5 en het absolute high-end model 5. Het standaardmodel de Zenfone 5beschikt onder meer over twee back camera’s en vooraan één camera, dual sim, een 6,2” Full HD+ display en draait op een 636 SnapDragon chipset van Qualcomm. Het geheugen van de smartphone is 6 GB RAM en tot 64 GB interne opslag. Het absolute topmodel, de ZenFone 5Z, beschikt over een snellere Snapdragon 845 chipset met AI Boost. Deze AI Boost zorgt ervoor dat de CPU van de smartphone sneller werkt. Eindgebruikers hebben de mogelijkheid om deze ‘overclock’ naar eigen inzicht aan of uit te zetten. Verder heeft de 5Z 8 GB RAM en interne opslag tot 256 GB. De ASUS Zenfone 5 komt in april op de markt en de 5Z volgt in juni 2018. De startprijs van de 5Z is 479 euro. Android Oreo is voor alle toestellen het besturingssysteem.

Lichtere versie

Zenfone 5
ASUS Zenfone 5 Lite

Binnen het Zenfone 5-portfolio brengt de fabrikant ook nog het model Zenfone 5Lite op de markt, een ‘life style’-model. De 5Lite lijkt vooral gericht op eindgebruikers die hun smartphone willen gebruiken voor fotografiedoeleinden, aangezien het model met maar liefst 4 camera’s is uitgerust. Twee aan de voorkant en twee achter. De camera’s moeten, twee aan twee, samenwerken en via AI en data analytics betere foto’s maken. De 5Lite komt met dual sim, een 6” full HD+ display en een Snapdragon 630 chipset. Prijs en introductiemoment van deze Zenfone 5 zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron: ASUS