[MWC] Teleplan en Piceasoft gaan totaal lifecycle-beheer bieden voor mobiele devices

Lifecycle-specialist voor technische devices Teleplan en lifecycle softwarespecialist Piceasoft gaan telecomwinkels en operators oplossingen bieden voor het totale lifecycle-beheer van mobiele devices.

De samenwerking biedt, aldus beide lifecycle-partijen, vooral goede mogelijkheden voor telefoonwinkels en operators om direct aan de front end en in de winkels zelf eindgebruikers een betere klantenervaring te bieden als het gaat om het beheer van hun mobiele devices. Daarnaast kunnen de winkels hiermee hun inkomsten verbeteren door het leveren van nieuwe instore-diensten, kosten te besparen en tegelijkertijd zich goed inzetten op het gebied van de circulaire economie.

Reparatieservice mobiele devices

lifecycle-beheerConcreet omvat de samenwerking tussen beide partijen dat Teleplan een complete beheerde dienst gaat leveren aan winkels en operators waarbij het een volledige instore-reparatiedienst beheert, inclusief gecertificeerde technici voor eerstelijns reparaties voor uiteenlopende mobiele devices. Daarnaast zorgt het bedrijf voor vervangende (leen)toestellen wanneer zwaardere reparaties moeten worden uitgevoerd in het depot van Teleplan. Tot slot verzorgt de lifecycle-specialist het volledige retourproces. Piceasoft levert gedurende dit hele proces de software om snel en eenvoudig op de locatie de content en data op de mobiele telefoons van eindgebruikers over te zetten naar nieuwe toestellen. Verder biedt de technologie van de softwarespecialist voor lifecycle-beheer winkels en operators om een snelle diagnostiek van de kwaliteit van de toestellen uit te voeren en het definitief en veilig verwijderen van data met het oog op reparatie-, buy back- of refurbishing-doeleinden.

Bron: Teleplan , Piceasoft