Sennheiser creëert gezondere werkomgeving

 

Technologieën als Unified Communications en mobiele apparaten maken bedrijven wendbaarder en flexibeler, maar kantoormedewerkers zijn vaak nog gebonden aan hun bureau, wat niet alleen een negatieve invloed heeft op hun productiviteit maar ook op hun gezondheid. Maar dankzij de nieuwste generatie draadloze technologie hoeven werknemers hun dagen niet langer zittend door te brengen, zo stelt Sennheiser.

 

Het mobieler maken van werknemers zorgt niet alleen voor het verhogen van de productiviteit door multitasking en samenwerking, het levert ook gezondheidsvoordelen op. Vooruitstrevende ondernemingen omarmen daarom al veel langer oplossingen hiervoor. Naast praktijken als stoelloze vergaderingen en staande bureaus zijn professionele draadloze headsets essentieel om een mobiele werkplek te creëren. De voordelen hiervan zijn de vrijheid van handsfree gebruik, wat zeer belangrijk is voor mobiliteit, en de ergonomische voordelen boven handheldtelefoons voor langere gesprekken. Vandaag de dag zorgen draadloze technologieën voor een groter bereik, waardoor het eenvoudiger is om verder te praten terwijl iemand rondloopt. Gesprekken blijven perfect verstaanbaar dankzij de uitstekende geluidskwaliteit, dus ook in rumoerige omgevingen.

Gezondheidsrisico’s zittende werkstijl

Stappen ondernemen om de werkvloer te verbeteren kan het leven voor werknemers plezieriger maken, zo stelt Sennheiser, maar er zijn nog meer belangrijke redenen om in actie te komen. Diverse onderzoeken naar het welzijn van werknemers duidt erop dat er verschillende gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de zittende levensstijl waarin werknemers gedwongen worden door veel kantooromgevingen. Langere tijd een zittende positie aanhouden zonder te bewegen kan bijvoorbeeld leiden tot de samendrukking van interne organen en leiden tot een verminderde doorbloeding van andere lichaamsdelen. Hierdoor kan de bloeddruk stijgen, kunnen hart- en vaatproblemen ontstaan en zelfs het risico op diabetes vergroten. Met het oog op productiviteit zijn er ook aanwijzingen dat door verminderde doorbloeding ook concentratieproblemen kunnen optreden, doordat er te weinig vers bloed en zuurstof naar de hersenen gaan. Naast de langetermijnrisico’s die verbonden zijn aan te weinig lichaamsbeweging, kan een gebrek aan een ergonomische werkomgeving ook leiden tot nek- en rugklachten. Handheld-apparaten, zoals bureau- en mobiele telefoons moeten door werknemers tussen oor en schouder vastgeklemd worden om handen vrij te maken voor andere taken. Door deze slechte houding worden de nekwervels samengedrukt, wat kan leiden tot ongemak, schouder- en rugpijn, aangezien de wervels onder onnodige druk komen te staan. En dat terwijl de oplossing zo simpel is.

Maak uw klanten mobiel met draadloos

“Bedrijven moeten een holistische benadering nemen bij het inrichten van hun werkomgevingen en praktijken”, legt Andreas Bach, directeur van Sennheiser Communications A/S uit. “Hierdoor kunnen de gezondheid en productiviteit van werknemers verbeterd worden. Er is geen panklare oplossing, maar headsets vormen al langere tijd een essentieel onderdeel voor een betere ergonomie. Tegenwoordig worden deze voordelen extra versterkt door nieuwe draadloze technologieën, waardoor werknemers gedurende de dag meer lichaamsbeweging kunnen krijgen.” Het is daarom als reseller goed om klanten te wijzen op mogelijke gezondheidsrisico’s maar ook op de simpele oplossing. “Sennheiser biedt een ruim assortiment headsetoplossingen die ontworpen zijn om naadloos aan te sluiten op alle grote unified communications-platforms, onbeperkte mobiliteit mogelijk maken en een ongekende geluidskwaliteit bieden. Geniet van maximaal comfort dankzij een ongeëvenaard ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen, of u het zo nu en dan gebruikt of de hele dag lang. En dankzij de geweldige batterijcapaciteit kunt u de hele dag lang van al die voordelen profiteren.”

ChannelConnect-contactgegevens-sennheiser

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 1-2018]

Lees het artikel hier in PDF