[MWC] Huawei zet in op tablets en 5G

Huawei heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2018 in Barcelona nieuwe devices aangekondigd, waaronder de MediaPad M5 tablet en een eerste 5G router.

De Chinese mobiele en netwerkfabrikant heeft tijdens MWC 2018 onder meer de Huawei MediaPad M5 gepresenteerd. Deze tablet heeft een dun, full-size toetsenbord en is uitgerust met een nauwkeurige HD-touchpad. Hierdoor kan, aldus de fabrikant, met hetzelfde comfort als op een laptop worden gewerkt. De Huawei MediaPad M5 is beschikbaar in een 8,4 inch- en 10,8 inch-versie met ieder 32 GB aan opslagruimte. Daarnaast lanceert de fabrikant ook de MediaPad M5 Pro, eveneens met een 10,8-ich scherm en gelijk aan de andere modellen maar met meer opslagruimte, 64 GB . De Pro wordt geleverd met een uiterst nauwkeurige M-Pen die 4.096 niveaus aan drukgevoeligheid biedt, zodat eindgebruikers aantekeningen, tekeningen en ontwerpen nu ook op tablets kunnen maken. De tablets beschikken verder over twee stereoluidsprekers en de Huawei Histen-technologie biedt meeslepende 3D-audio. Daarnaast wordt high res-audio volledig ondersteund. De tablets zijn vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland en beschikbaar in twee kleuren: Champagne Gold en Space Grey. De De MediaPad M5 8,4 inch-versie krijgt een adviesprijs van 349 euro en het 10,8 inch-model 399 euro. Van de Pro-versie is nog geen prijs bekend.

Eerste 5G router

Huawei
Huawei MediaPad M5 tablet

Tijdens het evenement voor de mobiele wereld introduceerde de Chinese leverancier ook een eerste helemaal op 5G voorbereide consumentenrouter. Huawei gaf tijdens de introductie aan dat het bedrijf hier onder meer mee wil aantonen dat het 5G ziet als de technologie die die in de nabije toekomst mensen, voertuigen, huizen en devices met elkaar gaat verbinden. “Dit moet leiden tot nieuwe ervaringen, inzichten en mogelijkheden’, aldus CEO Richard Yu van Huawei Consumer Business Group. De nu gepresenteerde 5G router is gebaseerd op de door de fabrikant zelf ontwikkelde Balong 5g01-chipset en is compatibel met de door 3GPP mondiale telecomstandaard voor 5G. De router komt in twee versies. De eerste versie is een kleine en lichte low frequency, sub 6GHz, router, compatibel met 4G- en 5G-netwerken, die snelheden kan bieden tot 2 Gbps. Hiermee kunnen eindgebruikers, volgens de leverancier, in hoge kwaliteit genieten van Virtual Reality video en gaming. De high frequency, mmWave, 5G router is een indoor- en outdoor-model. Het is nog niet bekend wanneer de 5G router beschikbaar komt.

Smartphone P20

Tot slot kondigde de Chinese fabrikant nog aan dat haar nieuwste model high-en smartphone binnen de P-series, de P20, op 27 maart zal worden geïntroduceerd.

Bron: Huawei