[MWC] InstaVoice biedt voice roaming via app

Instavoice, een specialist op het gebied van voice-over-data-oplossingen, heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2018 de Instavoice ReachMe voice roaming app gepresenteerd.

Met de nu gelanceerde app kunnen eindgebruikers roamingkosten in het buitenland vermijden door gratis inkomende gesprekken te ontvangen via een mobiele internetverbinding of via Wifi. Het enige wat ze nodig hebben is een mobiele internetverbinding, bijvoorbeeld met een lokale simkaart of via Wifi. Bovendien moeten bellers en ontvangers niet dezelfde app gebruiken om via data te bellen, zoals bijvoorbeeld bij WhatsApp het geval is. Alle inkomende gesprekken worden met de ReachMe-app op alleen het device van de ontvanger naar een VoIP-gesprek geconverteerd.

Thuisgebruik

roamingDe app is, naast voor roaming, ook geschikt voor thuisgebruik op plekken waar de netwerkdekking slecht is, bijvoorbeeld in kelders of garages. Alleen een Wifi-verbinding volstaat om inkomende gesprekken te kunnen beatwoorden, aldus Instavoice.

Kosten

De kosten van de app zijn voorlopig gratis tot eind december 2018. De ontwikkelaar geeft we aan dat in de loop van dit jaar extra diensten tegen betaling aan de app kunnen worden toegevoegd. De app werkt op dit moment in een aantal geselecteerde landen, waaronder Nederland. In ons land is de app compatibel met de netwerken van alle mobiele operators.

Bron: Instavoice