Teleplan introduceert testing device voor ingeruilde mobiele telefoons

Teleplan,  een specialist voor lifecycle-oplossingen van IT-appratuur, heeft het test device Optiline ontwikkeld waarmee de fysieke en optische conditie van onder meer mobiele telefoons snel en precies worden berekend.

De Optiline maakt het mogelijk om objectief en automatisch een oordeel te geven over de functionele en cosmetische conditie van mobiele telefoons en andere elektronische devices die door inzamelen of inruil op de tweedehands markt worden aangeboden. Het device moet een einde maken aan vooral de inefficiëntie die door de huidige handmatige en vooral subjectieve controleprocessen kan ontstaan, zo stelt de IT lifecycle-specialist.

Technologie

OptilineHet te lanceren test device is, volgens de ontwikkelaar, immuun voor hoge glans doorzichtige lijm en hellende oppervlakken en andere randen die de testen devices, naast mobiele telefoons ook tablets, modems of set-top boxen, kunnen hebben. Daarnaast kan het device bestaande tekortkomingen van laser- en röntgen-technologie ondervangen. Optiline gebruikt tijdens het scan-proces onder meer de technologie ‘Line Confocal Imaging (LCI)’ die ervoor zorgt dat er in hoge resolutie 2D- en 3D-metingen kunnen worden gedaan van stilliggende en bewegende oppervlakken. Wanneer deze twee soorten afbeeldingen worden gecombineerd met algoritmes voor waardebepaling, kan de Optiline ieder 3D-defect of 2D-afwijking ‘zien’ en er bepaalde waarde-parameters aan toevoegen.

Waardebepaling teruggekeerd device

Niet alleen kan de Optiline in productie- en reparatie-omgevingen worden gebruikt voor kwaliteitsinspectie, maar eindgebruikers kunnen tevens hiermee eenvoudig de juiste waarde en verkoopprijs van een device bepalen. Dit is, volgens Teleplan, van grote waarde voor de refurbishing-industrie. “Het juist op waarde inschatten van gebruikte mobiele telefoons, zonder de voorgenomen waarden van operators, bepaalt de uiteindelijke prijs van deze devices en de levering aan het meest geschikte reseller-kanaal”, zegt CEO Francois Lacombe van Teleplan. “Optiline bepaalt de resale-waarde van teruggekeerde devices voor onze eindgebruikers”. Het Optiline-device van Teleplan beleeft volgende week zijn introductie tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona.

Bron: Teleplan https://www.teleplan.com/