Voiceworks steunt ICT-project op scholen in Almere

Voiceworks heeft onlangs samen met Summa, met een eigen case het ICT-scholenproject ‘ICT in de wolken’ voor schoolgaand ICT-talent in de gemeente Almere ondersteund.

Het project ‘ICT in de wolken’ van de Stichting ICT in de Wolken in de gemeente Almere   talentvolle leerlingen extra uitdagingen op het gebied van telecom en ICT  te bieden zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen tot echte whizzkids. Hierbij mikt het programma op bovenbouwleerlingen vmbo, havo en vwo. Voiceworks heeft hiervoor nu een mooie case bij de organiserende stichting neergelegd.

Opzet ICT-project

ICT-projectDe opzet van ‘ICT in de wolken’ is praktijkgericht. In een periode van acht weken werken de deelnemende leerlingen aan een case in een project. ‘Bedrijven’ van leerlingen volgen het Google Design Sprint-principe, wat hen direct een goed inzicht in de dagelijkse praktijk van ICT-projecten. En zo raken ze op jonge leeftijd al gewend aan de werkmethoden uit het werkveld.

Case Voiceworks

Er waren in het project in totaal elf categorieën waarvoor bedrijven zich hebben aangemeld. Voiceworks en Summa kozen voor een gezamenlijk project in de categorie ‘gebruikersinterface’. De opdracht was de interface van de eigen Coligo Messenger App te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Zes teams hebben aan deze case meegedaan en afgelopen week waren de eindpresentaties waarin zij hun voorstellen presenteerden. Hier hebben wij interessante ideeën gezien waar we ook echt mee verder kunnen. Kortom: voor ons was dit project zeer geslaagd.

Bron: Voiceworks