Snom breidt IP-portfolio uit

IP-telefoniespecialist Snom heeft onlangs een nieuwe basic vaste IP-telefoon gelanceerd, de D120. Eerder werden al een high-end IP-telefoon, een IP-DECT-bundel en een conferencing device gepresenteerd.

De nu gelanceerde D120 IP-telefoon richt zich, in tegenstelling tot de begin januari gelanceerde high end D785 SIP-telefoon, op het prijsbewuste marktsegment voor grootschalige installaties. De IP-telefoon is een ‘no frills’ vaste IP-telefoon die zijn werk efficiënt en betrouwbaar moet uitvoeren, aldus de producent.

Eigenschappen

IP-telefoon
Snom D120

De D120 beschikt over een groot display, speciale functietoetsen en is volledig ontwikkeld om basis van stabiliteit en eenvoudig gebruik. De IP-telefoon beschikt over een backlit-scherm, volgens Snom uniek in het prijssegment, die de telefoon geschikt maakt voor onder meer de hotel- en de gezondheidssector. De telefoon ondersteunt daarnaast ook toepassingen voor hoortoestellen, gebruikt weinig stroom, beschikt over Power over Ethernet (PoE)-functionaliteit en is compatibel met de redirection-diensten van de fabrikant. Het toestel kost slechts 73 euro en is vanaf nu leverbaar.

Overige introducties

IP-telefoon
Snom C52-SP expansion module

In januari 2018 introduceerde Snom al enkele nieuwe producten, waaronder al de eerdergenoemde high end D785 SIP-telefoon. Deze telefoon is, volgens de leverancier, een van de meest technisch geavanceerde toestellen in heel het portfolio. De D785 is daardoor wel aan de prijs, 271 euro. Tevens werd de M215 5C IP-DECT-bundel, bestaande uit een single cell basisstation en een handset, geïntroduceerd. Tot slot presenteerde Snom de C52-SP expansion module voor conferencing. Dit conferencing device levert draadloze connectiviteit met de C520-WiMi van Snom waardoor grote vergaderruimtes of zelfs aparte ruimtes dekking krijgen voor conference calls. Met de C520-WiMi kunnen maximaal drie C52-SP-units worden verbonden. De C52-SP kost 149 euro.

Bron: Snom