Telecomactiviteiten Micpoint overgedragen aan Movida

ICT-specialist Micpoint heeft eind vorig jaar haar volledige zakelijke telecomactiviteiten afgestoten aan het nieuw opgerichte bedrijf Movida.

De belangrijkste redenen van de ICT-dienstverlener uit Houten voor het afstoten van de zakelijke telecomactiviteiten zijn dat het bedrijf als familiebedrijf veder wil gaan en zich daarbij wil gaan toeleggen op ontwikkelingen rondom fleetmanagement en ICT, zoals smart cities en het Internet of Things (IoT). Hierbij denkt het bedrijf vooral aan het inbouwen van alarmsystemen, startblokkeringen en voertuigvolgsystemen, bijbehorende automatiseringsdiensten en VoIP-ondersteuning.

Oprichting Movida

MovidaDe zakelijke telecomactiviteiten zijn nu ondergebracht bij het nieuw opgerichte Modiva uit Lelystad. De specialist, onder leiding van Ed Moné, richt zich op bedrijven en instellingen van 1tot 20.000 medewerkers. Daarbij biedt het diensten aan op het gebied van mobiele en vaste telefonie, budgetbeheer en vervoer, onder meer het installeren van ingebouwde handsfree-sets in leaseauto’s. Inmiddels heeft Modiva al een eerste overname afgerond. De zakelijke telecomspecialist nam per 1 januari 2018 MDP Inbouwspecialisten over.

Bron: Micpoint, Movida