XRC ICT Group zet zich in voor refurbishing van telefoniesystemen

De XRC ICT Group en haar dochterondernemingen Westcomm, NXT com en NXT voice zetten zich in voor de circulaire economie en richten zich vooral op refurbishing van oude telefoniesystemen.

Met het refurbishen van oude telefoniesystemen wil de ICT- en telecomspecialist zich nog meer richten op duurzaam ondernemen. Daarnaast wil het berdrijf ervoor gaan zorgen dat ook partners en eindgebruikers zich hier steeds meer op gaan richten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hiermee vormgeven aan het door de Nederlandse overheid flink gestimuleerde beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Oude telefoniesystemen

refurbishingBij de XRC ICT Group krijgt alle gebruikte hardware, onder meer (SIP) telefoontoestellen, vaste- en mobiele telefoons, een tweede of derde leven. XRC ruilt namelijk de oude telefonie-omgevingen van klanten in en geeft  hiervoor geld terug. Hierdoor krijgt deze oude apparatuur een nieuwe kans. In het refurbishing-traject worden de systemen worden uit elkaar gehaald, schoongemaakt, opnieuw gespoten en voorzien van nieuwe software. De telefoontoestellen zijn na deze facelift klaar voor een tweede leven in de ICT-markt. Dit tweede leven speelt zich , aldus XRC, niet alleen af binnen Nederland, maar ook daarbuiten en zelfs ver daarbuiten in landen waar de communicatiemiddelen soms nog wat verder achter liggen op de hoog ontwikkelde landen zoals Nederland. Het geld dat de ICT- en telecomaanbieder overhoudt  aan de apparatuur die een tweede derde leven krijgt, wordt besteed aan goede doelen.

Bron: XRC ICT Group

[ChannelConnect magazine 1-2018 besteedt aandacht aan circulaire economie en refurbishing voor de ICT – en telecommarkt. Lees hier het blad online]