Xelion start uitrol Cisco-toestellen naar resellers

VoIP-aanbieder Xelion is gestart met het aanbieden van Cisco-toetellen richting haar resellers binnen het VoIP-segment. Als een van de eerste resellers in Nederland profiteert Belise uit ’s-Hertogenbosch van de geïntegreerde Cisco-Xelion-oplossing voor VoIP.

De uitrol van de geïntegreerde Cisco-Xelion-oplossing, de VoIP-dienst van Xelion en VoIP-toestellen van Cisco, is een uitvloeisel van de samenwerking die de VoIP-aanbieder en de netwerkleverancier aan het einde van 2017 met elkaar aangingen. Het ging hierbij vooral om de volledige ondersteuning van Cisco 68xx-, 78x-x en 88xx- SIP-telefoons.  Deze toestellen kunnen zeer eenvoudig worden aangesloten en standaard worden alle belangrijke functies op de Cisco- toestellen ondersteund. Xelion is inmiddels in Nederland en het Verenigd Koninkrijk gestart met de introductie van de oplossing naar VoIP-aanbieders.

Belise neemt voortouw

resellersEen van de eerste Nederlandse VoIP resellers die met de oplossing gaan werken is Belise uit ‘s-Hertogenbosch. Voor deze VoIP-aanbieder is vooral de instap 68xx-serie interessant. “Cisco is met deze nieuwe reeks toestellen terug van weggeweest. Cisco staat voor kwaliteit, wat goed aansluit bij de visie van Belise om altijd A-merk producten te gebruiken”, zegt eigenaar Jurgen Fassbender van Belise. “Door de vele functies van Xelion op de toestellen te ondersteunen, krijgt de gebruiker veel meer mogelijkheden en inzicht zonder dat daarvoor handmatige acties nodig zijn. Onze klanten hebben hierdoor meer gebruikersgemak, inzicht en telefoons die zeer eenvoudig kunnen worden aangesloten.” Met de introductie van een nieuw instapmodel wordt de Cisco telefoon voor een grote groep mkb-organisaties interessant. “De 68xx is door Cisco als aantrekkelijk geprijsd instapmodel geïntroduceerd. Daarmee wordt het ook voor mkb- organisaties met een beperkt budget makkelijk om te werken met een topproduct.”

Uitbreiding naar andere landen

Xelion zal in de komende maanden de samenwerking voor deze VoIP-oplossing naar haar resellers in naar andere landen uitbreiden. In april 2018 zal tijdens de belangrijke ICT beurs asLAN in Madrid worden gestart met aanbieden naar Spaanse ICT-resellers. En ook in Ierland zal in de komende maanden worden gestart via het reseller-kanaal.

Bron: Xelion