FRITZ!Box presenteert 4G mobiele en bekabelde router

AVM, de fabrikant van de FRITZ!box-series routers en access points, heeft de FRITZ!Box 6890 LTE router op de markt gebracht die supersnelle verbindingen kan verzorgen.

Met de nu gepresenteerde router kunnen eindgebruikers zowel via mobiele 4G-netwerken, als via een vaste kabel supersnel internet. De FRITZ!Box 6890 LTE schakelt daarvoor, afhankelijk van de snelste verbinding, automatisch tussen vijf LTE- en twee UMTS-frequenties en de vaste breedbandverbinding. Alleen gebruikmaken van het mobiele netwerk kan ook, wat de router uitermate geschikt maakt voor plekken zonder vaste internetaansluiting, zoals het buitengebied en afgelegen vakantiewoningen of bedrijven.

Technische eigenschappen

routerDe FRITZ!Box 6890 LTE heeft een geïntegreerd modem voor LTE/UMTS/HSPA+ mobiele netwerken en een alternatief VDSL2/ADSL2+-modem, inclusief 35b supervectoring. Met vijf LTE- en twee UMTS-frequenties ondersteunt hij roaming. Eveneens beschikt de nu gelanceerde router over vier gigabit LAN-poorten en een WAN-poort. Dankzij de Multi-User MIMO-technologie, 4×4 dual-band WiFi AC+N met 1.733 Mbps op de 5 GHz-band en 800 Mbps op de 2,4 GHz-band, verspreidt de FRITZ!Box 6890 LTE-data gelijk over afzonderlijke apparaten. Dit zorgt voor hogere Wifi-snelheden om bijvoorbeeld probleemloos muziek of films te streamen. Verder beschikt de nieuwe FRITZ!Box over een DECT-basisstation voor telefoons en smart-hometoepassingen, en een USB 3.0-poort, en is de NAS-functie uitgebreid met ondersteuning van een mediaserver. Zo zijn bestanden van USB of online opgeslagen media beschikbaar in het gehele netwerk, zelfs wanneer de computer uitstaat.

Snelst mogelijke internet

De router is de eerste FRITZ!Box voor mobiele netwerken met een interne ISDN S0-poort waarmee tot wel acht ISDN-devices direct kunnen worden geïntegreerde. De FRITZ!Box 6890 LTE kan direct of via de WAN-poort met de DSL-lijn op een kabel- of glasvezelmodem voor snel internet via de kabel worden verbonden. Mocht verbinding wegvallen, dan maakt de router dankzij de fallback-functie verbinding met het mobiele netwerk. Zodra de DSL-verbinding weer stabiel is, schakelt hij automatisch terug. Dankzij acht interne antennes zorgt de FRITZ!Box 6890 LTE voor de beste ontvangst op mobiele devices, waardoor ook smartphones van het snelst mogelijke internet profiteren.

Naast ADSL, VDSL, VDSL-vectoring, 35b supervectoring tot 300 Mbps en All IP ondersteunt de FRITZ!Box 6890 LTE nog ISDN en analoge verbindingen. Dat betekent dat eindgebruikers faxmachines, analoge telefoons en intercomsystemen op de router kunnen aansluiten. Bovendien bellen zij met FRITZ!App via hun smartphones vanaf de vaste telefoonlijn. Via de app blijven zij zo op de hoogte van inkomende oproepen en voicemailberichten op hun vaste telefoons. Daarnaast heeft de app nog allerlei andere handige functies, zoals Wifi voor gasten en ouderlijk toezicht. De FRITZ!Box 6890 LTE is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 369 euro.

Bron: AVM