Ministerie van Binnenlandse Zaken en Sectra Communications verlengen contract

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de specialist in beveiligde communicatie-oplossingen Sectra verlengen hun bestaande contract voor de levering van extreem beveiligde communicatiediensten.

Het contract, met onder meer zwaar beveiligde mobiele telefoons en smartphones, omvat beveiligde communicatiediensten voor alle Nederlandse ministeries. Met de beveiligde oplossingen kunnen ministers en ambtenaren zeer vertrouwelijk communiceren op het SECRET-niveau, zonder dat zij worden afgeluisterd. BZK geldt als contractant vanwege de taak die het ministerie heeft voor de algemene inkoop  Rijksoverheid.

Uitbreiding diensten

Naast de voorwaarden van het bestaande contract, is het nieuwe contract uitgebreid met uitgebreidere ondersteuning voor de beveiliging van smartphones. Deze kunnen nu ook op het RESTRICTED-niveau opereren, waardoor de ministeries toegang krijgen tot alle mogelijkheden van het Sectra Tiger-ecosysteem voor beveiligde communicatiediensten. De ministeries kunnen nu onder meer per individueel persoon beveiligde communicatie instellen naar  gelang de behoefte en op welke wijze wordt gecommuniceerd. Bovendien maakt  het RESTRICTED-niveau het mogelijk dat iedereen met iedereen kan communiceren, aldus de specialist. De Sectra-oplossing ken naast de genoemde niveaus SECRET en RESTRICTED ook nog een TOP SECRET- en CONFIDENTIAL-niveau.

Bron: Sectra Communications