3CX breidt functionaliteit UC-platform verder uit

UC- en softwaregebaseerde PBX-specialist 3CX heeft in de laatste versie van haar UC-platform weer veel nieuwe functionaliteit toegevoegd die het werknemers mogelijk maakt overal en altijd het platform op de meest effectieve manier te gebruiken.

In versie V15.5 Update 2 van het UC-platform is volgens de leverancier nu onder meer functionaliteit toegevoegd die het werknemers overal en altijd mogelijk maakt het de technologie te implementeren, te beheren en te gebruiken. Zo is het nu onder meer mogelijk om het 3CX-platform te configureren op Android- en iOS-devices door het simpel scannen van een QR-code. Daarnaast maakt de meest recente versie het ook mogelijk om hot desking toe te passe, zodat medewerkers flexibeler kunnen werken. Dit moet, aldus de leverancier, hun productiviteit verder verbeteren.

Overige functionaliteit

Naast het gebruik van QR-codes en hot desking biedt versie V15.5 van het 3CX UC-platform nog een aantal functionele verbeteringen die eindgebruikers een eenvoudig en kostenbesparend UC-platform moeten opleveren. Deze functionaliteit is onder meer servergebaseerde integratie met CRM-systemen, meer mogelijkheden voor Linux, gestroomlijnde audio- en videoconferencing en speciale functionaliteit voor specifieke eindgebruikers, zoals receptionisten. Bovendien beschikt de toepassing nu over Let’s Encrypt-certificatie, waardoor eindgebruikers er, aldus 3CX, vanuit kunnen gaan dat hun communicatiesysteem optimaal is beveiligd.

Update 3 Alpha

Inmiddels is eind 2017 ook een Alpha-versie van Update 3 voor V15.5 van 3CX naar buiten gebracht. Deze laatste update geeft onder meer functionaliteit als dual stack IPv6, standaard SSL/TLS en verbeteringen voor de Web Conference client.

Bron: 3CX