Overname van VoIP-specialist Obihai Technology door Polycom

Polycom wil de VoIP-specialist Obihai Technology overnemen om betere technologie voor service providers en eindgebruikers te ontwikkelen.

De UCC-specialist krijgt hiermee een specialist in handen op het gebied van soft- en hardware voor VoIP endpoints. Naast het verkrijgen van deze technologie is Polycom vooral geïnteresseerd in toegang tot nieuwe marktsegmenten en nieuwe inkomstenbronnen.  Bovendien krijgt de UCC-specialist toegang tot de cloudtechnologie en Analog Terminal Adapter (ATA)-oplossingen van Obihai Technology.

Nieuwe markten door overname

Naast het openen van nieuwe markten en nieuwe inkomsten, verwacht de leverancier van communicatietechnologie verder dat de producten van Polycom op deze manier sneller op de markt zullen komen. Hiervoor zal het partnernetwerk van de over te nemen VoIP-specialist worden aangewend. Ook zal Polycom de diensten van Obihai Technology opnemen in haar eigen aanbod voor partners. De deal wordt, naar alle waarschijnlijkheid, in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond. Financiële details zijn niet bekend gemaakt en ook is het niet duidelijk of de overname gevolgen heeft voor het personeel van de VoIP-specialist.

Bron: Polycom