Eurofiber verglaast gemeente Rotterdam

Eurofiber koppelt glasvezelnetten in Rotterdam tot hoogwaardige digitale infrastructuur die alle locaties van de gemeente Rotterdam met elkaar gaat verbinden.

De leverancier van glasvezeldiensten start deze maand met de aanleg van een grootschalig fijnmazig glasvezelnetwerk. Hiervoor heeft de leverancier eind december een Europese aanbesteding toegewezen gekregen. Met het project worden alle bestaande glasvezelnetwerken van de gemeente Rotterdam geoptimaliseerd en aan het netwerk van Eurofiber gekoppeld. Hierdoor ontstaat er voor de gemeente één hoogwaardig glasvezelnetwerk ontstaat. Hiermee worden de smart city-ambities van de stad eenvoudig mogelijk gemaakt, realiseert de gemeente aanzienlijke besparingen en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de reeds aanwezige infrastructuur.

 Uitwerking Eurofiber

RotterdamAls onderdeel van de overeenkomst levert de glasvezelspecialist de gemeente Rotterdam ongeveer 300 Managed Dark Fiber-glasvezelverbindingen voor een periode van acht jaar. Het nieuwe glasvezelnetwerk maakt daarbij efficiënt gebruik aanwezige digitale infrastructuur in de havenstad. Waar mogelijk worden de gemeentelijke glasvezelnetwerken, waaronder Glazen Maas, optimaal hergebruikt, waardoor investeringen in nieuwe verbindingen tot een minimum beperkt worden. De eerstelijns ondersteuning voor het beheer over de verschillende glasvezelnetwerken wordt gedaan door ingenieursbureau SGS Roos + Bijl. Als aannemer is Volker Wessels Telecom bij het grootschalige project betrokken.

 Bron: Eurofiber